Hlavní obsah

Sexuálně aktivní muži často trpí syndromem karpálního tunelu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chicago

Dříve se této chorobě říkalo také nemoc dojiček a trpěli jí všichni, kdo nadměrně zatěžovali zápěstí. Případů syndromu karpálního tunelu ale přibývá a to zejména u mužů, což vědci z Chicaga přisuzují právě jejich zvýšené pohlavní aktivitě.

Článek

Dříve byl syndrom karpálního tunelu záležitostí především žen, nyní se ale statistiky vyrovnávají. Což odborníci právě přikládají tomu, že muži více souloží. Jedná se především o takové milostné polohy, kdy je muž aktivnější a souloží nad svou partnerkou a tedy mnohem více zatěžuje své ruce i zápěstí. 

„Pohlavní styk může vysvětlit nárůst všeobecného výskytu syndromu karpálního tunelu, který v posledních letech vidíme, protože sex je nejrozšířenější aktivita, při níž se používají stejně obě ruce,“ napsal Zenian.

Syndrom karpálního tunelu vzniká nadměrným tlakem svalů na nervy jdoucí z paže do ruky. V zápěstí dochází k zaškrcení nervu, jehož následkem se pak projevuje bolestivost, brnění a strnulost. Nejvíce o sobě dává tento syndrom vědět hlavně v noci.

Reklama

Související témata:

Související články

Marihuana prý ničí sexuální výkonnost

Marihuana je vrahem sexuální výkonnosti. Píší to autoři nové studie v odborném časopise Sexual Medicine s tím, že látky obsažené v konopí působí zhoubně...

Výběr článků

Načítám