Hlavní obsah

Sex na jednu noc a sex s ex mnozí Češi nepovažují za nevěru

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nevěra hýbe světem a ani u nás tomu není jinak. Podle dlouhodobého průzkumu společnosti Sanep je největší problém naší společnosti ten, že si každý jedinec vytváří svá pravidla a hranice, kdy sám hodnotí, co je nevěra a co není, což ne vždy koresponduje s názorem partnera.

Foto: Profimedia.cz

Někteří lidé nepovažují za nevěru sex se svým bývalým partnerem, skupinový sex, lesbický sex nebo orální sex.

Článek

Zdánlivě neškodný flirt, který však nezřídka může vést k intimnímu seznámení, nepovažuje za nevěru více jak třetina populace a dokonce šestina Čechů nepovažuje za nevěru ani sex na jednu noc či sex po telefonu.

Zvláštní skupinu lidí pak tvoří lidé, kteří nepovažují za nevěru sex se svým bývalým partnerem, skupinový sex, lesbický sex nebo orální sex. A právě individuální a velice rozdílné nahlížení na to, co je a co není nevěra, je klíčové pro vytvoření celkového obrazu nevěry v rámci celé naší společnosti.

Na jedné straně totiž pouze jedna třetina domácí populace připouští nevěru svému partnerovi, ale při zohlednění faktu, že sex na jednu noc, sex po telefonu, sex s bývalým partnerem, líbání, erotické sms, skupinový sex a lesbický sex nevnímá jako nevěru v souhrnu více jak šedesát procent respondentů, kteří tvoří reprezentativní vzorek domácí populace, je zřejmé, že procento nevěry v rámci celé naší společnosti je mnohem vyšší.

Já ano, ale protějšek ne

Pokud vezmeme v potaz i další výsledek zjištění, že nevěru za nejhorší prohřešek v partnerství považuje více jak polovina všech Čechů, pak docházíme k jednoznačnému výsledku, že chování naší společnosti přináší řadu prvků pokrytectví.

Přesto, že jsou lidi sami nevěrní, což si v mnohých případech ani nepřipouští, chtějí  věřit v absolutní věrnost svého partnera. Dokládá to i ten fakt, že 62 % dotázaných nemá obavy z partnerské nevěry a až 73 % Čechů je přesvědčeno, že může existovat vztah, kde jsou si oba partneři věrni.

To však, vzhledem k uvedeným zjištěním a k faktickému odrazu naší společnosti z pohledu sňatků a rozvodů, lze považovat za idylickou a ve většině případů neuskutečněnou představu o vysněném partnerském svazku.

Průzkumu se zúčastnilo 39 951 lidí ve věku 18 - 69 let a z nich byl vybrán reprezentativní vzorek 16 544 lidí.

Jak zacházet s nevěrou: fenomén dnešní dobyVideo: Novinky

Reklama

Související témata:

Související články

Jak zvládnout odhalení nevěry

Nevěru lze považovat skutečně za fenomén dnešní doby. Podle Miroslava Plzáka je nevěrou postiženo téměř 90 procent všech manželství a to v lepším případě jen...

Výběr článků

Načítám