Hlavní obsah

Sedm znamení, že se někomu líbíte

Někdy je těžké rozeznat, jestli se k vám kolega chová jenom přátelsky, nebo je v tom něco víc. Kromě klasických náznaků, jako jsou dlouhé pohledy z očí do očí nebo vyhledávání fyzické blízkosti, existují i takové, které lze snadno přehlédnout. Jaké to jsou?

Foto: Profimedia.cz

Jak poznat, že se někomu líbíte?

Článek

1. Smích

Způsob konverzace s někým, kdo vás přitahuje, se bude lišit od konverzace s člověkem, kterého vnímáte pouze jako svého přítele. Signálem může být i smích. Pokud se například někdo ve vaší přítomnosti často směje, nemusí to znamenat, že jste obzvláště zábavní, ale spíše to, že je mu ve vaší přítomnosti dobře.

„Je to známka toho, že bariéry postupně odpadají a vy se stáváte přístupnějšími. Jinými slovy vás považují za atraktivní a chtějí s vámi navázat hlubší spojení,“ říká expert na vztahy Neil Wilkie pro Independent.

2. Rozšířené zorničky

„Rozšířené zorničky mohou znamenat mnoho věcí. Jednou z nich je i pocit vzrušení. Navíc se jedná o faktor, který nemůže člověk nijak ovládat a mluví za něj podvědomě,“ říká psycholožka Susan Marchant-Haycoxová.

3. Fyzická blízkost

Pokud někdo ve vašem okolí vyhledává příležitosti k tomu, jak být vašemu tělu co nejblíže, je velmi pravděpodobné, že se mu líbíte. „Může se jednat o pouhé předklonění při rozhovoru nebo třeba nenápadný dotek dlaní. Pokud na tyto projevy reagujete kladně, nejspíš mezi sebou máte dobře fungující fyzické spojení, které je základem pro každý vztah,“ říká Wilkie.

Podle čeho poznat, že partner uvažuje o rozchodu

Vztahy a sex

4. Zrcadlení

„Čím více vás člověk přitahuje, tím je pravděpodobnější, že bude zrcadlit řeč těla tak, aby odpovídala té vaší,“ říká doktorka Marchant-Haycoxová. Zrcadlení jasně prozrazuje, že daný člověk má zájem na tom, aby se vám líbil, a proto se přizpůsobuje. Příkladem může být zaujetí stejné pózy nebo třeba opakování stejných slov.

5. Tón hlasu

Když jsou lidé v přítomnosti těch, kteří je přitahují, obvykle u nich dochází ke snížení tónu hlasu. Většina lidí se totiž domnívá, že hlubší a tišší hlas zní atraktivněji, souhlasí Marchant-Haycoxová.

Jeden z nejdůležitějších předpokladů pro kvalitní dlouholetý vztah

Styl

6. Dotyky

Někteří lidé mají v přítomnosti těch, kteří jim připadají atraktivní, tendenci upozorňovat na své tělo pomocí dotyků. „Často si hladí vlasy či si je namotávají na prst nebo se dotýkají své šíje,“ říká Marchant-Haycoxová.

7. Neustálé mluvení

Pokud se vám někdo líbí, obvykle s ním nechcete přestat mluvit a chytáte se každého záchranného stébla. Každou mezeru v konverzaci vyplňujete otázkou nebo nějakou poznámkou, a to často i v případě, že ve společnosti platíte spíše za tiššího člověka.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám