Hlavní obsah

Sedm tipů jak sbalit muže bez trapasu

Novinky, Karolina Zarzycká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slečna či zralá žena zatouží po mužském objektu tak silně, že ho prostě musí mít. Jak to udělat, aby si jí přinejmenším všiml, pozval na rande, ale aby se probůh neztrapnila?

Foto: Profimedia.cz

Mladá dvojice už má za sebou prvních pár kroků k překonání ostychu a navázání prvního kontaktu.

Článek

Mezi základní signály, které muže aspoň zaujmou, patří oční kontakt, srdečný smích (ne ten strojený, hurónský či uhihňaný), sebedůvěra i trocha osobního tajemna a ženskost.

1. Oční kontakt
Veškerá aktivita většinou začíná u očního kontaktu, kdy se dva lidé vzájemně zaregistrují. Oči mají jednu z nejdůležitějších komunikačních funkcí. Pokud chce například dívka udržet oční kontakt s vysněným mladíkem, mohla by třeba zkusit prodloužit pohled na sympatický protějšek tak, aby u něj vyvolal úsměv a probudil tak zvědavost. Neprodlužovat zas příliš, trapas by byl rázem na světě.
2. Úsměv
Muži většinou mají slabost pro ženy, jež se usmívají. Úsměv prosvětlí celou tvář, která tím působí samozřejmě sympatičtěji. Pokud se na vás, dámy, váš objekt dlouze zadívá, opětujte mu jeho pohled úsměvem. (Pozor ale na smích strojený, na to bývají muži alergičtí a snadno jej odhalí.) A můžete pokračovat i dlouhým pohledem. Tím mu dáte vlastně najevo, že flirtování může začít. Pokud se k vám vyhlédnutý idol přiblíží, známost může začít.
3. Sebedůvěra
Nemusíte být zrovna modelka, či mít nějaký extra sex-appeal. Stačí opravdu věřit ve své schopnosti, důvěřovat svým kladům a nějaké ty vady na kráse tolik neřešit. Nemá cenu rozebírat se svým protějškem, že „by bylo skvělé, kdybych shodila nějakých sedm kilo“ nebo „nelíbil by se ti víc melír, klidně bych si zašla ke kadeřníkovi“ nebo použít smrtelné „nevadí ti, že mám velký zadek" (prsa, nos, břicho, stehna).
4. Tajemno
Neměly byste se prozradit ještě dříve, než spolu s vyvoleným vůbec promluvíte. Měla byste vzbudit jeho zvědavost, a proto při chování ve společnosti nedávejte všechny emoce až nápadně najevo. Nechte sladký protějšek trochu přemýšlet, tím probudíte jeho zájem.
5. Řeč těla
Dalším důležitým komunikačním prostředkem je vedle zraku také takzvaná řeč těla. Což v praxi znamená, že stejně důležité jako to, co říkáte, je i to, co u povídání vyvádíte s rukama, zda a jak šoupete nohama, jestli se často drbete a koukáte do očí. Je dobré se držet zásady, že sympatičtí nám jsou ti lidé, kteří se chovají v mnohých situacích stejně, či podobně jako my. Jistota toho, že si budete rozumět, je víc než jistá. Pokud třeba pozorujete, že se protějšek směje ve stejné momenty jako vy, nebo že vrtí nesmlouvavě hlavou při něčím výroku, máte způli vyhráno, že byste si mohli porozumět. Alespoň na několika prvních schůzkách.
6. Ženskost, šarm a elegance
Ženskost je vlastností biologickou i psychickou. Je zakořeněná v každé z nás, jen je třeba ji umět správně vystihnout a zbytečně ji nemaskovat - chlapi se s „mužatkami“ nanejvýš kamarádí. Je třeba dbát na ženskou vizáž, aby celkový dojem působil prostě šik. Žena čí dívka by měla mluvit příjemným, uchu lahodícím hláskem, její pohyby a chování by měly být elegantní a ne hrubé. Muži většinou touží být ochraniteli jemných dívek.
7. Umění žít
I když třeba nejste ženou úplně spontánní, není třeba se do přehnané živelnosti nutit. Život, jaký žijete, byste si měla umět užívat a mělo by to na vás být znát. Dodržování tohoto pravidla uspokojí především vás a následně to na vás bude znát.Lehké srdce a výraz bez viditelných strastí byste měla mít ještě dříve, než na vás obdivovaný protějšek promluví. Tyto dvě věci vám pomohou překonat první rozčarování, které by vám onen obdivovaný muž mohl způsobit například tím, co z něj po prvních pár větách „vypadne“ nebo naopak, když si vás vůbec nebude všímat ani po dodržení všech těchto rad a vy tuto situaci budete muset s bravurou překonat. A jak jinak než s lehkým srdcem?

Anketa

Čím byste chtěla muže oslnit?
1. Atraktivní vizáží
10,2 %
2. Výstředním oblečením
0,9 %
3. Make-upem
0,6 %
4. Přirozeností bez příkras
59 %
5. Předváděním se
0,8 %
6. Smíchem
3,8 %
7. Inteligentní rozmluvou
9,7 %
8. Vášní pro knihy
0,8 %
9. Vášní pro psy
0,7 %
10. Vášní k sexu
7,3 %
11. Zájmem o auta či jinou techniku
0,8 %
12. Zájmem o internet a pc hry
1,1 %
13. Vyzdvihováním kladných vlastností
0,4 %
14. Ničím
1,7 %
15. Něčím jiným
2,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 4109 čtenářů.

Reklama

Související články

Když na prvním rande vázne hovor

Tak a je to konečně tady. Váš vyvolený protějšek vás pozval na rande. Všechno zdánlivě běží, jak má: šaty sedí a účes ještě drží, ucucáváte výborný drink...

Výběr článků

Načítám