Hlavní obsah

Radim Uzel: Na velikosti opravdu nezáleží

Právo, Radim Uzel

Většina pánů považuje erekci penisu za neoddělitelný znak mužské síly. A to už od starověku. Umělci někdy zobrazovali hrdiny antických bájí se ztopořeným údem. I dnešní pubertální hoši pěstují kult penisu. Své údy si vzájemně poměřují. A dlouho se domnívají, že pouze s velkým pohlavním údem uspokojí partnerku.

Foto: Profimedia.cz

Silnější pohlaví považuje malé rozměry za degradaci mužství. Jak se však zdá, ženám na velikosti většinou nezáleží.

Článek

Novou senzací internetu se stala jakási penisová mapa. Ukazuje, jaká je průměrná délka pohlavního údu u mužů na celém světě. Není to žádná vědecká studie. O mnohých mírách můžeme pochybovat. Ale spousta lidí si ji přečte se zájmem.

Na prvním místě se ocitlo Kongo s průměrnou délkou penisu 18 cm. Do první pětky patří ještě Ekvádor (17,5cm), Ghana (17,3 cm), Kolumbie a Venezuela (shodně 17 cm). Češi na tom nejsou špatně, uvádějí průměrnou délku téměř 15,9 cm. Ale ani tento údaj se nezdá příliš hodnověrný. Konec tabulky pak obsazují Indové (10,2 cm) a Korejci z obou částí rozděleného poloostrova (9,66 cm).

Velikost vs. kvalita

Velikosti pohlavního údu však nemá téměř žádný vliv na kvalitu pohlavního prožitku. Opak je pravdou. Ženská pochva nedosahuje větší délky než 12 cm. Většinou měří pouze 8 až 10 cm. Rozdíly mezi zeměmi jsou nepatrné. Sice bývá pružná a může se elasticky prodloužit. Ale i v tomto případě všeho moc škodí.

Její flexibilita se uplatní zejména při porodu. Prochází tudy hlavička novorozence o průměru téměř 10 cm. Tak obří penisy nemají ani v Africe. Roztažitelnost vagíny do šířky ale neznamená, že u ní lze dosáhnou stejně velkého prodloužení. V sexuálním životě nejsou výjimkou případy, kdy muž obdařený nadměrnými rozměry pohlavního údu působí ženě při souloži nepříjemné pocity nebo dokonce bolest.

Malý penis považuje silnější pohlaví za degradaci mužství. Může způsobit komplexy méněcennosti. Téměř každý muž na tento jev narazí. S přibývajícím věkem se pohlavní úd téměř nezmenšuje. Zato přibývá poruch erekce. Zákeřným jevem se zdá být fakt, že jeden neúspěch může psychicky vyvolávat další a další selhání.

Ženám na erekci penisu příliš nezáleží. Naprostá většina příslušnic slabšího pohlaví dává přednost mazlení a dráždění zevního genitálu.

V současné době máme k dispozici celou škálu účinných léků. Dokážou vyléčit naprostou většinu poruch erekce. Někdy pomůžou i potravinové doplňky, které jsou k mání bez lékařského předpisu v lékárnách. Důležitá se ukazuje být také pravidelná životospráva, dostatek pohybu a omezení škodlivin. Zejména z cigaret. Na krabičkách s nimi, by kromě nápisů varujících před rakovinou mohly přibýt i ty, které upozorní na zvýšené riziko poruch erekce.

Ženy postihnou tyto problémy jen zprostředkovaně. Většinou jim totiž na erekci penisu příliš nezáleží. Naprostá většina příslušnic slabšího pohlaví dává přednost mazlení a dráždění zevního genitálu. Zejména oboustranný orální sex představuje v mnoha případech účinnou náhradu klasické soulože. Žen, kterým je velikost penisu lhostejná, v posledních letech přibývá. Alespoň podle výzkumů. Je tedy docela možné, že v budoucnu bude ztopořený penis dobrý už jenom k oplodnění.

Reklama

Související témata:

Související články

Radim Uzel: Konec anonymních tatínků

Bruselští mudrci vyrukovali s další novinkou. Každé dítě má mít právo na základní informace ohledně etnického původu a genetického zdraví svých rodičů. Znamená...

Radim Uzel: Bible, kniha plná hororů

Zásada, že muž smí mít jen jednu manželku, platí pro křesťany teprve od šestnáctého století. Usnesli se na ní svatí otcové, kteří se sešli na Tridentském...

Radim Uzel: Femalismus je zajímavé hnutí žen

Primář MUDr. Jiří Šráček nebyl jen vynálezcem českého antikoncepčního tělíska Dana. Nedávno zesnulý gynekolog se proslavil i tím, že naši veřejnost seznámil...

Výběr článků

Načítám