Hlavní obsah

Psi si udržují kondici v tělocvičně a bazénu

– SANTIAGO DE CHILLE, LONDÝN
Novinky, Korzo

Poslední dobou přibývá v Chile milovníků domácích mazlíčků, proto se tamní podnikatelé rozhodli otevřít v hlavním městě tělocvičnu pro pejsky a jejich pány. Rovněž v Anglii nepřijdou pejskaři zkrátka a zejména těm obézním je určen bazén.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

Chilští majitelé speciální tělocvičny zaznamenávají největší návštěvnost, když venku poklesne teplota nebo prší. V tělocvičně jsou pro čtyřnohé miláčky k dispozici odborníci na výcvik, ale pejskaři zde naleznou rovněž salóny krásy, kde jim drahouška upraví na mezinárodní výstavu.

"U nás jsou zimy chladné a vlhké a mnozí lidé sedí se svými psy doma. My jim nabízíme možnost hrát si, běhat, nebo pečovat o srst. K dispozici jsou nejrůznější odborníci a poradci," prozrazuje deníku Las Ultimas Noticias majitel zařízení Ezio Solari.

Obtloustlí psi plavou

V Anglii naopak zase využil bývalý fotbalista první ligy Craig Harrison své znalosti ze sportovní rehabilitace. Majitelé překrmených chlupáčů chodí ke slavnému sportovci na hydroterapii. Metoda je údajně osvědčená a pejskaři si ji velmi oblíbili.

"Odpověď na naši nabídku je neuvěřitelná. Psi se vracejí do módy, ale dnes jim jejich majitelé věnují takovou péči, jaké se zatím nikdy v historii netěšili. Na druhou stranu jsou dnes lidé časově velmi vytížení a nemohou s pejskem denně trávit několik hodin. Proto ho odvedou k nám do bazénu, kde si zaplave," tvrdí fotbalistova přítelkyně Corinna Bellová, která s Craigem podniká v psí hydroterapii na kraji Londýna.

"Jedna minuta v bazénu se rovná jedné uběhnuté míli. Stačí tedy půlhodinka v bazénu a chlupatí mazlíčci jsou procvičení na celý den. Obézní pejsci se u nás rychle navracejí do své původní přirozené váhy," dodává Bellová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám