Hlavní obsah

Proč se scházet se staršími muži

Novinky, ema

Zkušenosti, životní nadhled, otevřená mysl, vyrovnanost. I to jsou vlastnosti, které do života ženy může přinést muž věkově okolo čtyřicítky. Proč není tabu chodit na rande se starším mužem a v čem všem tkví výhody pro ženy samotné, se rozhodl zmapovat sám muž ve středním věku.

Foto: Profimedia.cz

Velkou výhodou při partnerském vztahu se starším mužem jsou nejen jeho odrostlé děti, ale i psychická a finanční stabilita.

Článek

Mnoho žen kvituje, že muži zrají stejně jako víno. Čím jsou starší, tím jsou lepší. Díky jejich životním zkušenostem je také daleko méně pravděpodobné, že se budete hádat.

Vzhledem k tomu, že už si leccos zažili, jsou pravděpodobně imunní vůči dětinským a vleklým hádkám, urážlivosti a handrkování o nesmysly.

Muži dozrávají po 40

I ty nejkyselejší hrozny dozrají ve sladké plody. Stejně tak jako muži. Starší muži jsou v téměř naprosté většině případů vyspělejší, tudíž mají předpoklad k tomu být gentlemani. Tudíž by pro ně mělo být samozřejmostí podržení dveří, vysvlečení ženy z kabátu, podržení židle, darování květin nebo zaplacení útraty.

Výzkumy ukazují, že muži dozrávají až ve svých třiačtyřiceti letech, tedy přesně o 11 let později než něžnější pohlaví.

Sexuální zkušenosti

Muži okolo padesátky nepospíchají, píše sloupkař Jack Anderson pro huffingtonpost.com, kde popisuje i zkušenosti z vlastního života. Většinou je jejich hlavním cílem vaše uspokojení. Z průzkumu provedeného BJU International vyplývá, že muži okolo 50 jsou ve svém sexuálním životě daleko spokojenější než muži o 10 a 20 let mladší.

Když byli požádáni, aby svou spokojenost ohodnotili na stupnici od 0 do 4, v průměru se objevovalo číslo 2,77, zatímco třicátníci zprůměrovali spokojenost na 2,55 a čtyřicátníci na 2,72.

Velké děti, malé závazky

Muži okolo padesátky už mají většinou velké, nebo alespoň dospívající děti, které už tolik nevyžadují jejich péči a pozornost. Protože už jsou starší, není třeba jim, z pohledu ženy, dělat náhradní matky. Starší pánové již pochopili, že stejně tak jako všechno v životě, i mít děti patří k životu a jsou s tím naprosto vyrovnaní.

Vědí, co je to láska k dítěti, zodpovědnost, výchova. V porovnání s muži okolo 30 bez závazků, pro které je hlavním zájmem především jejich vlastní život a představa vyměňování plenky se jim hnusí na nejvyšší úrovni, je to jasná volba.

Dodrží slovo

Mnoho žen zná ten pocit, kdy netrpělivě vyčkávají u telefonu s očekáváním, jestli se jim muž ozve tak, jak sliboval. Nejednou přitom čekají marně. U vyspělejších mužů takové jednání většinou nehrozí. Nemají čas ani chuť hrát hry. Většinou jsou totiž pracovně vytíženi a svůj čas mají striktně pod kontrolou.

U většiny z nich nehrozí, že vám schůzku odřeknou, protože mají lákavější program v podobě sledování fotbalu s kamarády nebo nezřízené pitky až do rána. Muž v letech si ženy váží, a pokud už si schůzku domluví, těší se a svůj slib až na výjimečné události plní.

Finanční stabilita

Možná už jejich fyzička není to, co bývala, a už nemají tolik sil jako ve třiceti. V čem mají ale výhodu, je jejich postavení na pracovním trhu. Pokud mají dobrou práci, pak jsou ve svém oboru již více než 30 let a pravděpodobně za to budou dobře ohodnoceni. Nemusí brát milióny, stačí, že vědí, jak s financemi naložit.

Muži okolo padesátky pravděpodobně budou mít stálý finanční příjem, byt, auto i kreditní kartu. Tudíž vám odpadne obava, že by se o vás, jako o svou partnerku, nepostarali.

Životní zkušenosti

Starší muži oplývají neskutečným charismatem i proto, že většina z nich už toho opravdu hodně zažila. Proto je téměř jistotou, že se na společné večeři nebudete nudit. Určitě vás bude zajímat, kolik míst na světě muž viděl, kde všude byl a co procestoval.

Ovšem ne všichni muži jsou stejní, samozřejmě to, že je muži více než čtyřicet let, neznamená, že procestoval celý svět. Také se může stát, že se setkáte s někým, kdo za celý život neopustil teplo své domoviny. Vše je jen o prioritách.

Nehledá matku, ale partnerku

Mnoho mužů kolikrát i nevědomky vyžaduje, aby jim jejich partnerka dělala i matku. Jenomže starší muži chtějí partnerky, ve svém věku dávno nepotřebují rodiče.

Hledají ženu, která je nezávislá, inteligentní, má smysl pro humor, je vášnivá a soucitná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám