Hlavní obsah

Proč není dobrý nápad mít sex se svým ex

Novinky, Zdeněk Kolbuch

Rozchod není nikdy legrace, zvlášť když vás partner po sexuální stránce dokonale uspokojoval. Vyspat se s ním i po ukončení vztahu tak může být velmi lákavé a jen horko těžko se mu odolává. Musíte však myslet i na budoucnost a na své pocity.

Foto: Profimedia.cz

Sex s bývalým partnerem není nikdy dobrý nápad.

Článek

Zde jsou důvody, proč sex s ex není zase tak dobrý nápad:

Možnost návratu

Pokud jste se už jednou rozešli, pak vás k tomu jistě vedl dobrý důvod. Sex, i když se jedná o naprosto skvělou záležitost, nikdy nevyřeší problémy ve vztahu. Jestliže byl předtím partner ješitný a puntičkářský, tak takový bude i teď. Pokud vás zanedbával v minulosti, tak mu nic nezabrání, aby to dělal stále.

Bráníte novým láskám

Dvě věci nemohou sdílet stejný prostor ve stejnou dobu. Dá se říct, že po rozchodu začínáte nový život, který byste se měla snažit udělat co nejlepší - zkrátka jdete kupředu. Jenže když se vyspíte s bývalým, tak vás to stáhne zpátky, staré rány se otevřou a vy nad tím vším budete opět přemýšlet.

Jistě... občas se to dá. Když se potkáte v baru, dáte si pár skleniček a ráno se zkrátka probudíte v jeho posteli, tak nemá cenu plakat nad rozlitým mlékem. To se zkrátka zvedněte a jděte domů.

Spousta lidí (muži i ženy) se na internetu ptá, zda je sex s bývalým nevěra. Odpověď je vcelku jednoduchá. Představte si, že se váš přítel, do kterého jste po uši zamilovaná, vyspí se svojí bývalou. Co uděláte? Zeptáte se ho, jaké to bylo a budete dělat jakoby nic, nebo mu o hlavu omlátíte květináč?

Příroda volá

Můžete si v hlavě tisíckrát opakovat, že jde jen o sex, jenže tělu se poručit nedá. Nebezpečí tkví v hormonu zvaném oxytocin, který se uvolňuje v mozku při mazlení, hlazení a samozřejmě při sexu. Tento hormon nejen pomáhá ženám při porodu, ale dá se říct, že je i jakýmsi receptem na věrnost.

Američtí vědci z Atlanty na to přišli především díky dvěma druhům hrabošů. Ten první je snem každé ženy - věrný, oddaný a pomáhá jí starat se o potomky. Ten druhý je naopak snem každého muže - jeho životní krédo je oplodnit co nejvíce samiček, najíst se, dát si šlofíka v noře a zase oplodňovat samičky, aniž by se jakkoli zajímal o ně či o potomky.

Vědci zjistili, že u věrných hrabošů se při páření uvolňuje oxytocin a že samečci pro něj mají více receptorů v mozku. Vzali tedy hraboše záletníka a včlenili mu do mozku gen pro oxytocin - jako mávnutím kouzelného proutku se z něj stal ideální hraboší manžel a otec. Podobně tento hormon působí i na lidi. Takže pokud budete mít sex se svým ex, tak se tento hormon vyplaví i vám a v omezené míře vás bude nutit k důvěře a k návratu k ex-partnerovi.

Pokud už se pro sex s bývalým rozhodnete (nebo se zkrátka stane), tak mějte na paměti, že vám nikdo nezaručí, že váš bývalý neměl mezi tím sex se spoustou žen a že si od nich nepřinesl nemilé překvapení ve formě pohlavně přenosné choroby. Jde sice o klišé, ale když už s ex musíte mít sex - použijte ochranu.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak mužskou fantazii dráždí potvory

Proč muže lákají potvory, čím je svádějí? Návod odborníků je celkem jednoduchý. Za vším je kromě vzhledu, vysokého sebevědomí a úspěchu i podstatná dávka...

Výběr článků

Načítám