Hlavní obsah

Proč mají ženy sklony k bisexualitě

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ženská sexuální identita je v některých případech ovlivňována romantickými představami s osobami stejného pohlaví. U žen je pravděpodobnost bisexuality dokonce třikrát vyšší než u mužů, protože jsou ve své sexualitě pružnější, ukázal nový průzkum.

Foto: Profimedia.cz

Větší zkušenosti se stejným pohlavím mají ne příliš atraktivní ženy.

Článek

Zatímco většina mužů je přesvědčena, že jsou buď 100% heterosexuální, nebo homosexuální, ženy mají mnohem rozvolněnější přístup ke vztahům. Většinou totiž záleží na tom, koho potkají.

Američtí vědci zjistili, že ženy, které se „vyhnou“ brzkému mateřství, jsou fyzicky atraktivní nebo mají vyšší vzdělání, se sexuálním zkušenostem s osobami stejného pohlaví spíše vyhýbají, protože mají dostatek románků s pohlavím opačným, tedy s muži, napsal The Telegraph.

Na druhou stranu ženy, které odporují všem těmto tvrzením, si nejsou v některých případech stoprocentně jisty, zda jsou heterosexuální, nebo homosexuální, anebo je přitahují obě pohlaví.

Muži jsou v experimentování opatrnější

Studie ukázala, že romantické příležitosti mají velký vliv na sexuální identitu u žen – ne ale u mužů.

„To znamená, že ženská sexualita je pružnější a adaptivnější než u opačného pohlaví,“ řekla autorka studie, doktorka Elizabeth McClintocková z Univerzity Notre Dame v USA.

„Ženy, pro které je atraktivní obojí pohlaví, se nemusí nikdy vyprofilovat až do heterosexuality nebo homosexuality. Jejich orientace se odvíjí podle aktuální situace a podle toho, u jakého pohlaví shledají atraktivnějšího partnera.“

Některé dámy, které mají za sebou dobré vztahy s muži a od kterých se takové chování i očekává, svou přitažlivost ke stejnému pohlaví pravděpodobně ani nikdy neprozkoumají, ačkoliv ji cítí.

Méně atraktivní ženy více experimentují

„Ženy se stejnou sexuální atrakcí, které jsou ale méně přitažlivé, a tak mají snížené možnosti experimentovat s muži, jsou daleko více náchylné k sexuálním vztahům se stejným pohlavím.“

Muži jsou méně často přitahováni k osobám stejného pohlaví, zejména ti s vyšším vzděláním. „Pánská sexualita je v tomto směru daleko méně flexibilní,“ řekla McClintocková.

Studie odhalila, že ženy mění své sexuální preference nejčastěji mezi 22. a 28. rokem. Zjištění budou prezentována na zasedání Americké sociologické asociace.

„U žen, na rozdíl od pánského pohlaví, je také vyšší pravděpodobnost, že kromě mužů budou přitahovat i osoby stejného pohlaví, což jim dává vyšší flexibilitu při volbě partnera,“ dodala McClintocková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám