Hlavní obsah

Pět pravidel flirtu pro nesmělé a stydlivé ženy

Právo, Ivana Prudičová

Chcete se seznámit a nevíte, jak na to? V kuchařce pro všechny momentálně nezadané, nesmělé a stydlivé slečny i ženy najdete jednoduchý recept, jak sbalit toho pravého nebo alespoň přijatelného hned dnes. Tak s chutí do toho, budoucí lvice salónů!

Foto: Profimedia.cz

Již pětiminutová snaha upoutat krásnou dívku vyvolá u muže stejnou úroveň stresu jako seskok padákem. Ilustrační foto.

Článek

Laškovat, provokovat, dráždit. Svádět, dělat oči, vábit. To vše a ještě mnohem víc se můžete naučit během jednoho večera, pokud si osvojíte několik jednoduchých flirtovacích zásad. Úspěch zaručen! Není to nic těžkého a začít můžete okamžitě. Prvním, úplně nejjednodušším krokem je:

1) oční kontakt

Je to logické. Oči jsou první, na co upíráme zrak při jakémkoli setkání. A čím je přátelštější, tím více rozšiřujeme pohled i na ústa a celou postavu. Tak tedy, přestaňte upírat svoje krásné, vkusně namalované oči do podlahy a rozhlédněte se. První pro vás přijatelný objekt je váš!

Pohlédněte mu, jakoby zkusmo, klidně i trochu nesměle, do očí. Oběť nesmíte vylekat. Pokud nezabere, nic se neděje. Prostě jste si ho jen prohlédla. Pokud zabere, nepanikařte a očima uhněte, cudně je sklopte. Na chvíli. Už to pány vzrušuje. Oční kontakt číslo dvě můžete vylepšit svůdným pohledem zpod řas. A pokud cítíte zájem vyhlédnutého protějšku, neváhejte už s přímým pohledem do očí – muži ho považují za velmi sexy. Ale pozor – nehypnotizujte!

Oční kontakt si mohou zvlášť nesmělá a introvertní děvčata věkové skupiny 15–90 let nacvičovat cestou do kina, baru či na diskotéku pro starší a pokročilé. Nikdy není pozdě začít, ale raději dlouho neváhejte. U starších krasavců může vaše přehnaná snaha vyvolat i infarkt. Vážně! Závěry španělské studie otiskl britský list The Mail Sunday. Již pětiminutová snaha upoutat krásnou dívku vyvolá u muže stejnou úroveň stresu jako seskok padákem.

Příklad k následování: Vzpomeňte na Meryl Streepovou ve Francouzově milence. Jaké ta uměla udělat nevinné oči!

2) úsměv

Lehké pousmání, dráždivý smích, smutný povzdech. To vše, v závislosti na okolnostech, může dopomoci k procesu sblížení. Úsměv je o stupínek těžší a vyžaduje trochu strategického uvažování. Určitě s ním neplýtvejte na jedince, o kterého nemáte zájem. Zbytečně se neusmívejte ani na podnapilé či jinak podezřele stimulované týpky. Myslete vždy na svoji bezpečnost. Usmívat se nemusíte ani na notorické baliče, přícucky, trapáky atd. Další si jistě dosadíte.

Flirt, stará dobrá konverzace okořeněná občas i nezaručenou nabídkou sexu, může život zpříjemnit a zpestřit. Pomůže odstranit bariéry mezi lidmi, vylepšit vztahy, seznámit osamělé. Tak proč si ho odříkat?

Na ty ostatní zkoušejte zvednout koutky hned, jak vám oplatí pohled z očí do očí. Ale pozor. I tak obyčejná a přirozená věc, jakou úsměv je, se dá celkem lehce pokazit. To, co jeden či spíš jedna považuje za svádivý hrdelní smích, může ten druhý vyhodnotit jako dávení, dušení či smrt na jazyku. Laškovný řehot se dá zaměnit za ržání koně a drobné pousmání za ironický a pohrdavý úsměšek.

Usmějte se tedy co nejpřirozeněji – mile – a vyčkejte na reakci. Logické a nenásilné. Takhle lehce to může proběhnout několikrát. A usmívejte se, i když se dostanete dál, třeba k hovoru – muži milují pozitivní a veselé ženy, navíc vy sama úsměvem zaručeně zkrásníte.

Bojíte se trapasu? Nezdaru? Ale proč? Nic jste neudělala, jen jste se trochu pousmála. Mějte na paměti, že rozhoduje prvních 90 vteřin. Tak málo stačí podle Bena Jonese, psychologa z Aberdeenské univerzity, k tomu, abyste pro někoho byla či nebyla přitažlivá.

Příklad k následování: Kdo by neznal a neobdivoval nestárnoucí Sophii Lorenovou a její nakažlivě smyslný smích! A uměla se smát i přes trable s italským manželstvím… Tak proč ne vy?

3) řeč těla

Určitě to znáte i z jiných situací. Naše tělo hovoří někdy víc, než je nám milé.

Při nebezpečí se svaly stáhnou a připraví k boji nebo k útěku. Při zájmu o toho druhého se mimoděk rozšiřují zorničky a chřípí. Dříve se říkalo „dělat na někoho nosní dírky“. Rty se pootvírají a obočí zvedá. Jakoby bezděčně si ovíjíte pramínek vlasů kolem prstu nebo odhazujete ofinu spadlou do čela.

Ledabyle přejíždíte dlaní ruky po svém krku. Tep se zvyšuje, tváře červenají. Trup těla směřuje k objektu zájmu, vsedě dáváte nohu přes nohu. To je řeč těla, která vnímavému jedinci neujde. Mimochodem – on by už v této fázi měl mít podobné příznaky… Že nemá? O toho tupého nemáte zájem, čímž je případný problém už předem vyřešen…

Zbývá ještě zmínit techniku zrcadlení. Jakoby náhodné kopírování gest toho druhého mívá netušený úspěch. Naklání hlavu ke straně? Lehce ji nakloňte také. Upravuje si límeček u košile? Zkuste se decentně opičit. Pokud si při tom všem ještě ledabyle pohráváte s propiskou, deštníkem nebo sklenkou, dosáhla jste v řeči těla mistrovského vrcholu.

Podle nedávné studie Bostonské univerzity mají dlouholeté manželské páry nejen podobná gesta, ale i rysy ve tváři. Výzkum prokázal, že proces funguje i opačně. Jedinci toužící po seznámení hledají intuitivně protějšky s podobnými rysy a gesty, čímž vytvářejí předpoklad pro dlouholetý a harmonický vztah.

Příklad k následování: Vše popsané a mnohem víc předvedla Kate Winsletová ještě před tím, než narychlo opustila Titanic. Kdo ví, zda by přežila, nebýt zhypnotizovaného chudáka hubeného Leonarda…

4) komunikace

Začít si s někým povídat, prolomit ledy mlčení, říct tu první větu. Ale jak? Není to až tak těžké, jak se zdá. Chce to jen trochu drzosti a možná i bezstarostnosti. Prostě nedělat z komára velblouda. Toužíte někoho oslovit a netroufáte si? Tak se na něco zeptejte, vrazte do něho a omluvte se, hoďte mu pod nohy kabelku nebo rovnou sebe… Situací jistě vymyslíte milión a vůbec nevadí, pokud budou průhledné. Naopak – vše se ulehčí a zjednoduší.

S tématy k hovoru si hlavu nelámejte a klidně přenechte iniciativu protějšku. Naslouchejte a dávejte najevo, že vás vše, o čem mluví, zajímá. Tohle muže fascinuje! Klaďte mu otázky, chápavě přikyvujte. Opakujte se zájmem jím nastíněné téma a rozviňte ho. Mluví o golfu, který vám připadá nudný? Zeptejte se na názvy holí, čistě v zájmu věci. Miluje sci-fi? Jen ať ten snaživec přeříká poslední epizodu bůhvíčeho… Klidně a s nadšením to přetrpte – jde přece, zatím, jen o flirt!

I tentokrát svoje tvrzení podpoříme vědeckým výzkumem. Již zmiňovaný psycholog Ben Jones prokázal, že celých 38 % sympatií k opačnému pohlaví pramení z tónu, rychlosti a modulace hlasu. Hlídat byste si tedy měla nejen obsah sdělení, ale i formu!

Příklad k následování: Pokud může někdo školit v komunikaci s kýmkoli a v jakékoli situaci, je to skvělá Frances McDormandová ve Fargu. Hrdinka všedního dne, na kterou by málokdo sázel, je na konci filmu absolutním vítězem.

5) doteky

Prolomit dotekovou bariéru bývá paradoxně mnohdy těžší než navázat rozhovor. Přitom teprve s prvním dotekem zjistíte, zda je pro vás ulovená oběť přitažlivá opravdu tolik, jak jste původně předpokládala. Zda dotyk rozžehne elektrizující hvězdičky vzájemné přitažlivosti. Zda se žaludek i s přilehlým žlučníkem rozechvěje šuměním motýlích křídel a srdce se zastaví ve své historicky první extrasystole.

Nezbývá než improvizovat. Ty odvážnější smetou z jeho tváře neexistující vlas. Méně odvážné se mohou „náhodně“ dotknout hřbetu jeho ruky. Ani zavrávorání a jakoby nechtěné opření o jeho mužné rámě není k zahození. Natož svůdný šepot do jeho ouška. Naklonění k jeho hlavě je vůbec to nejlepší. Ucítí váš svůdný parfém, horký dech mu podráždí zvukovod a při troše štěstí mu vaše vlasy polechtají líčko. Nádhera! Však vy jistě něco akčně vymyslíte!

Nezapomeňte, že k dotekům patří i lehké první políbení. Pozor! Řeč je o cudném prvním polibku, který prokáže vzájemný magnetismus či naopak arktický chlad.

A co na to pilně zkoumající vědci, ti kluci zvídaví? Psychologové Chris L. Kleinke a Glen Williams na začátku 90. let hodnotili efekt různých typů dotýkání u dvojic opačného pohlaví. Zjistili, že vzájemný dotyk budí u obou aktérů zrychlený tlukot srdce. A pokud se k doteku přidal i pohled do očí, srdce se rozběhlo málem tryskem…

Příklad k následování: Nikdo vám nepředvede umění vzájemných dotyků lépe než božská kráska v nesnázích Anna Geislerová. Jste bez nesnází, tak už žádné výmluvy!

Může se vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související články

Kdy jsou ženy pro muže nejpřitažlivější

Kdy je žena pro muže nejatraktivnější? Mnoho studií i vědců spekulovalo o tom, že na přitažlivost mohou mít vliv různé okolnosti, typ a způsob oblečení,...

Výběr článků

Načítám