Hlavní obsah

Ověřené ženské vlastnosti a zvyky, které muže spolehlivě přitahují

Novinky, bok

Sbližování mezi mužem a ženou přináší oběma pohlavím nejen potěšení, ale také zaručuje přežití lidského druhu. Při seznamování hraje důležitou roli nejen vzhled, ale také určité charakterové vlastnosti, které jsou pro opačné pohlaví jednoduše přitažlivé. Přinášíme vám některá ženská specifika, kterým muži prostě nemohou odolat.

Foto: Profimedia.cz

Z hlediska evolučního vývoje si obě pohlaví vyvinula cit pro určité vjemy a situace, které jsou pro druhé atraktivní a přitažlivé.

Článek

Ať už tomu věříte nebo ne, první dojem hraje ve většině vztahů důležitou roli. Pokud vzhled zabere na první pokus a žena "uloví" toho vyvoleného, je největší bitva většinou vybojována. Co když ale nemá to štěstí, nebo si protějšek není jistý, zda je ona ta pravá? Pak jsou tu ještě určité charakterové vlastnosti, zvyky či stavy, které se za léta evolučního vývoje velmi osvědčily, a které muže vyloženě přitahují.

Podívejte se s námi na přehled některých z nich, tak jak je sestavil server AskMen.

Mírná neurotička 

Příliš úzkostlivá nebo neurotická žena výhrou rozhodně nebude, na druhou stranu alespoň mírně neurotická povaha u žen může být pro muže velmi přitažlivá. Podle vědců to naznačuje, že žena bude dobrou matkou.

Pokud už muž je ve vztahu s příliš neurotickou ženou, i tak to prý nemusí být nutně katastrofa. Dosavadní výzkumy prý dokazují, že dostatek sexu může nalomený vztah opět postavit na nohy.

Velké oči a vyvážená ústa

Velkým očím podle odborníků muži jednoduše nedokážou odolat. Je to prý i tím, že podvědomě pánům slouží jako jakýsi indikátor ženskosti, který je také spojován s dobrým zdravotním a reprodukčním potenciálem u žen. Podle odborníků na fyzickou přitažlivost jsou vyvážená ústa pro muže ideální, ideálně mají zabírat polovinu z celkové šířky obličeje.

Období ovulace

Podle dřívějších zjištění jsou lidé schopni nevědomky detekovat široké spektrum tělesných chemických látek (nejen feromony), které signalizují reprodukční stav potenciálního partnera. Není tedy ničím nezvyklým, že ženy v období ovulace jsou pro muže podvědomě více přitažlivé.

Červená barva

Červená barva je ve vztahové problematice již tradičně spojována s láskou a sexem, podle studie Andrew Elliota a Daniela Niesta má zvýšený zájem právě o tuto barvu biologický základ.

Foto: Profimedia.cz

Červená barva je spojována s rozmnožováním a sexem, a to nejen u lidí.

Mnoho rozličných živočišných druhů právě tuto barvu používá jako znamení k páření.

Ochota pochválit a ocenit

Problémem nejen dlouhodobých vztahů bývá často fakt, že ženy nedostatečně nebo téměř vůbec muže nechválí. Nejde o to, aby byli muži cíleně vychvalováni za každou maličkost, na druhou stranu i malý náznak chvály nebo ocenění má podle expertů velmi kladný vliv na kvalitu vztahu i sexuální život.

Jak na chlapy? Tipy od samotných mužůVideo: Novinky

Obětavost

Vladas Griskevicius z univerzity v Arizoně zveřejnil studii, podle které jsou romanticky založené ženy více ochotné spolupodílet se na nějaké dobrovolné či charitativní činnosti. Podle dřívějších evolučních předpokladů je taková obětavá žena vhodnější partnerkou a tudíž i přitažlivější.

Správný poměr pasu a boků

Jak se zdá, během dlouhých let evoluce si muži "vštípili" do povědomí ten správný a nejvhodnější poměr ženského pasu a boků, který naznačuje nejvhodnější podmínky pro reprodukci.

Foto: Profimedia.cz

Správný poměr ženského pasu a boků je pro muže neodolatelný.

V západním světě se jedná o údaj 0,7, což značí, že obvod ženského pasu činí 70 % celkového obvodu boků. V odlišných kulturách se mohou dané údaje mírně lišit. Každopádně, z evolučního hlediska poměr pod 0,6 naznačuje, že ženská postava není příliš "stavěna" k založení rodiny, naopak poměr vyšší než 0,8 naznačuje možné problémy s plodností či nadváhou ženy.

Schopnost empatie 

Pokud se na schopnost empatie podíváme z pohledu našich předků, jednalo se o důležitý aspekt. Ochota vytvářet a udržovat sociální svazky byla vždy větší výsadou žen, každopádně se vždy jednalo o důležitý aspekt, který pomáhal k přežití potomků. Proto se i v dnešní společnosti můžeme setkat se situací, kdy jsou empatičtěji založené a extrovertní ženy pro muže podvědomě více přitažlivé.

Atraktivní obličej

Při posuzování dlouhodobého významu a kvality vztahu, je pro muže atraktivita ženské tváře mnohem důležitější, než celkový vzhled a postava (uvedlo 75 % dotázaných při probíhající studii na univerzitě v Texasu). Podle jiných zjištění bylo také prokázáno, že při sexu se muži více zaměřují na tvář své partnerky. To by mohlo také v určitém smyslu vysvětlovat, proč ženy tráví mnohem více času úpravou svého obličeje a vlasů, než zbytku těla.

Na druhou stranu je ale třeba zdůraznit, že pro krátkodobý vztah je vše naprosto naopak. Pokud muži hledají nezávazný vztah, je téměř stoprocentním měřítkem pro výběr skvělá postava.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám