Hlavní obsah

Šaty dělají člověka aneb Jak být pro muže ještě atraktivnější

Novinky, Dana Sokolová

Přestože muži milují především ženskou nahotu, dobře zvolené oblečení muže upoutá mnohem lépe než dokonalý úsměv. Jak tedy podpořit atraktivitu? Zeptali jsme se doktorky psychologie Laury Janáčkové z Institutu partnerských vztahů.

Psycholožka prozrazuje, co se mužům na ženách líbíVideo: Novinky

 
Článek

Žádná žena není dokonalá, ale existuje několik zákonitostí, které muži podvědomě vnímají, aniž by si to uvědomili. Když si to uvědomí i ženy a začnou se podle toho řídit, pak mají skutečně šanci na úspěch, že muže upoutají.

Ženská fyzická atraktivita je totiž přímo úměrná vnějším znakům plodnosti, byť je tento trend v současnosti méně patrný, než kdysi.

Prim hraje tvar těla

V první řadě je velmi důležitý tvar těla. Za nejatraktivnější lze považovat tvar přesýpacích hodin, kdy má žena oblá ramena, štíhlý pas, oblé boky a menší, přesto oblý zadeček. Ideální poměr mezi pasem a boky je prý 0,67, což vypovídá o tom, že je žena v nejlepším - produktivním věku.

Pokud má žena příliš úzké boky, pak je to znamení, že je velmi mladá. Stárnutí se také promítá do pasu, ženy naopak začínají v této oblasti více přibírat.

A právě nedostatky v tomto směru lze snadno zamaskovat vhodným oblečením, například úzkými šaty či zvýrazněním pasu pomocí pásku apod. A nebo jen tím, že se zdůrazní veškeré přednosti konkrétní ženy. Podrobněji se tomu budeme věnovat u jednotlivých částí těla.

Tajemství zranitelných míst

Hned po tvaru těla a obličeji muže upoutá ženský krk a dekolt. Obecně tato místa lze považovat za nejzranitelnější na ženském těle vůbec. Pokud žena odhalí svůj krk výstřihem, pak vysílá tzv. submisivní signály, díky kterým podvědomě mužům říká: "Pojď ke mně blíž, nemusíš se vůbec bát."

Rafinované ženy pak nosí rády šperky, které zvýrazní nejen krk, ale také jamku na dekoltu, kterou muži považují za velmi erotickou. Chce-li žena působit smyslně, pak by menší přívěšek měl právě končit v této jamce, či mírně pod ní.

Pokud ženy nosí hluboké výstřihy, pak muži také sdělují, že jsou vstřícné a přístupné, a to nejen v sexu, ale i v běžné komunikaci.

Naopak, když svůj krk zakrývají roláky či šátky, dávají tím najevo, že jsou dominantní a méně otevřené. To samé platí u mužů - mají-li rozhalenky, pak dávají najevo svou vstřícnost. Naopak, mají -li rolák či kravatu, pak zdůrazňují svou dominantnost.

Navíc díky výstřihu obvykle ženy odhalují i své krásné, pevné poprsí. Podle Laury Janáčkové je v rámci atraktivity mnohem důležitější pevnost, než velikost poprsí. Velikost je věc individuální, ale pevnost vypovídá opět o věku ženy. Ženy proto správně nosí push-up podprsenky a výstřihy do véčka, či kulaté podle tvaru svého poprsí.

Když plodnost hraje prim

Štíhlý pas a jeho poměr s boky vypovídá o tom, že ženy jsou v tom správném plodném věku.

Pokud mají ženy silnější pas, pak je dobré jej zamaskovat delšími tunikami či si pas posunout lehce níž. Když si například tuniku přetneme lehce nad boky páskem, nebo dáme sukni či kalhoty níž, zdůrazníme opět boky a pas se tak stane méně dominantním.

Nejdůležitější známkou plodnosti je pak menší zaoblený zadeček.

Nedokonalosti zadečku jdou pak maskovat buď áčkovými střihy šatů, širším střihem sukně či speciálním střihem kalhot a zadními kapsami. Pokud má žena oblý zadeček, pak je dobré mít zadní kapsy větší a položené níž. Naopak, pokud mají zadeček menší a chtějí na něj upozornit, pak by měly volit menší kapsy položené výš apod. Díky současným trendům má naštěstí žena obrovské množství výběru.

Psycholožka však varuje před trendem kalhot se sedem ke kolenům. I když jsou pro ženy velmi pohodlné, z pohledu atraktivity se vymykají všem pozitivům. Nejen, že na muže působí asexuálně, ale i zkracují nohy.

Muži dlouhé nohy milují a ženy by je naopak měly zvýrazňovat. Nejlépe tak učiní díky úzkým krátkým sukním či úzkým dlouhým kalhotám.

Ženy by se neměly bát prodlužovat své nohy ani pomocí bot s podpatky. Přestože nejsou příliš pohodlné a z pohledu podiatrů nezdravé, mužům imponují. Díky podpatkům totiž ženy mění své těžiště, a to až o 25 %. Tím pádem má žena delší nohy a zároveň, aby udržela rovnováhu, vyšpulí zadeček, zdůrazní prsa a vyrovná záda pomocí ramen, která jsou dozadu. Celkově pak působí daleko vyšší i štíhlejší.

Červená hraje prim

Z barev pak na muže nejvíce podvědomě působí červená. Je-li žena v červeném, cítí se muži zamilovanější. [celá zpráva]

"Mužskou slabost pro červenou, kterou vnímáme jako sexuálně přitažlivou, máme evolučně hluboce zakořeněnu. Ostatně, červeně zarudlými tkáněmi dávají najevo dobu ovulace samice bonobů, šimpanzů apod. Naše obliba červené možná souvisí s nízkými pudy, které vykazují i jiní primáti," upozorňují vědci z univerzity v Rochesteru.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám