Hlavní obsah

Osobnostní rysy, které předurčují jedince k nevěře

Novinky, das

I zprvu sebekrásnější vztah může skončit nevěrou. Přestože jí zabránit nikdy zcela nejde, podle odborníků existují osobnostní rysy, jež předurčují jedince k tomuto chování. Je tak dobré naslouchat své intuici, nepodceňovat své vlastní pocity a nebagatelizovat podezření, která hned na začátku vztahu vyvstanou. Podívejte se s námi na sedm osobnostních rysů, které jsou typické pro nevěrníky.

Foto: Profimedia.cz

Narcismus také patří mezi osobnostní rysy, jež jsou typické pro nevěrníky.

Článek

1. Narcismus

Ne všechny narcistické rysy jsou na počátku vztahu patrné, upozornit vás na to ale mohou následující vzorky chování:

  • egoismus
  • egocentrismus
  • nedostatek empatie
  • manipulace

2. Koketnost

„Být pozorný a okouzlující je jedna věc, ale jakmile tato pozitiva přerostou v koketnost, pak je to jeden z nejsilnějších ukazatelů budoucí nevěry. Lidé, kteří neustále flirtují a rádi na sebe strhávají pozornost, nemají k nevěře opravdu daleko,” vysvětluje na svém blogu odbornice na vztahy C. Mellie Smithová.

3. Chamtivost

Pokud se váš protějšek neustále za něčím žene v duchu „hamty, hamty, ať mám víc než tamty” a svou chamtivost ještě kombinuje s neutuchající touhou být lepší než druhý, pak to nevěstí nic dobrého.

4. Nejistota

„Zatímco určité pochybnosti o sobě mohou být známkou skromnosti, jakmile jedince pohltí hluboké pocity nejistoty, má k nevěře blíže než mnozí suveréni. Nevěra pro ně bývá tou nejlepší náplastí na všechny jejich niterné bolístky,” varuje Smithová.

5.  Impulzivita

Extrémně impulzivní jedinci často postrádají kázeň. V rámci zábavy a rozptýlení se tak snadno zapomenou...

6. Tolerance nevěry

Pokud je jedinec tolerantní k nevěře druhých, pak to předznamenává i jeho postoj k jeho vlastnímu podvádění. Přestože to ještě nic neznamená, člověk by měl být ostražitý.

7. Podezřívavost

Nevěrníci jsou často sami velmi žárliví a podezřívaví, jelikož jsou přesvědčeni, že druzí jsou stejní jako oni. Přestože všichni občas žárlí a jsou podezřívaví, vše má své meze. Pokud začne jít doslova o posedlost svými představami, pak jednoduše sami nemají čisté svědomí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám