Hlavní obsah

Nizozemským prostitutkám kazí kšefty policisté

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

AMSTERDAM

Okukují nás při práci a odrazují nám tak klienty - stěžují si kněžky lásky, které pracují na ulicích nizozemského města Groningen. Prostitutky se dokonce obávají, že kvůli špehování postupně přijdou na mizinu.

Foto: Vratislav Konečný

Pohled z ochozu Akademie věd na Rigu, tržnice je v hangárech

Článek

Se svou stížností se místní prostitutky obrátily na starostu města. Poukazují zejména na fakt, že jejich zákazníci se začali již kvůli přihlížejícím policistům pomalu z oblasti stahovat do jiných míst, kde se to uniformami tolik nehemží.

Podle žen, které na místních ulicích hledají zdroj obživy, pravidelně jejich působiště brázdí mnoho policejních aut, která v okolí parkují. Pak mají strážníci dobrý výhled na kněžky lásky přímo při práci.

"Místo toho, co by se soustředili na hlídání, přijíždějí sem a sledují dění," prohlásila členka spolku, který se zabývá pomocí ženám, jejichž osudem se stala prostitutce.

"Když je na ulicích klid, policejní auta sem přijíždějí, když pak policisty opravdu potřebujeme, není tu vidět ani jednoho," popsal mluvčí spolku situaci.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám