Hlavní obsah

Nešťastný transexuál spáchal sebevraždu

Novinky, Korzo/P
WINNIPEG

David Reimer z kanadského Winnipegu, který se narodil jako muž, se proti své vůli stal dívkou a posléze zase mužem. Sám se však nikdy necítil úplně šťastný a letos v květnu spáchal v osmatřiceti letech sebevraždu.

Foto: Plzeň 2015, o.p.s.

Srdcem festivalu bude kreativní zóna DEPO2015, jež vznikla na místě někdejšího zázemí autobusů a trolejbusů.

Článek

Společně se svým dvojčetem Brianem se David narodil v roce 1966 Britce Janet Reimerové. Jako osmiměsíční podstoupili oba sourozenci obřízku, u Davida se však zákrok nepodařil a operatér ho připravil o celý penis.

Dokonalá dívka selhala

Americký sexuolog John Money z proslulé univerzity Johna Hopkinse tehdy přemluvil rodiče, aby synovi nechali operativně změnit pohlaví. "Uděláme z něj tak dokonalou dívku, že to nikdo nepozná," ujišťoval je.

Zákrok se podařil, David se úředně změnil na Brendu a hrál si s panenkami. O čtrnáctých narozeninách se mu rodiče rozhodli říci pravdu, což ho zlomilo. V záchvatu zoufalství zdemoloval svůj šatník, polil ho benzínem a zapálil.

Po dosažení zletilosti si nechal odstranit poprsí, plastickými chirurgy si dal vymodelovat náhražku penisu a oženil se s rozvedenou matkou tří dětí, které adoptoval. Společně s novou rodinou přesídlil do Kanady, kde si našel práci jako balič zboží v masokombinátu ve Winnipegu.  

Rodinná tragédie

Osud ho však pronásledoval i tam. Nejprve jeho křehkou sebedůvěrou otřásly zprávy, že z otce se stal notorický alkoholik a bratr Brian dobrovolně ukončil svůj život. Vzápětí ho opustila manželka a rovněž přišel o zaměstnání.

"Měl pocit, že se nachází v bezvýchodné situaci, proto se rozhodl skoncovat se svým trápením," uvedla jeho matka Janet Reimerová a dodala, že šlo v pořadí již o čtvrtý sebevražedný pokus.

"Nebýt doktora Moneyho a jeho příšerného experimentu, oba mí chlapci by ještě žili," míní nešťastná matka. Věhlasný sexuolog odmítá k případu zaujmout jakékoli stanovisko.

Reklama

Související články

Transexuál se stane matkou i biologickým otcem

Muž, který podstoupí operaci, která jej kompletně promění v ženu, si chce ještě před zákrokem zajistit, že bude otcem. Nechal proto zmrazit své sperma, které...

Výběr článků

Načítám