Hlavní obsah

Několik rad jak si zvednout sexuální sebevědomí

Novinky, Dana Sokolová

Existuje mnoho důvodů, proč si ženy při sexuálních hrátkách nevěří a okrádají se tak o krásné prožitky při milování. Přitom za jejich nízké sebevědomí mnohdy mohou naprosté hlouposti. Poradíme vám, jak si začít opět v intimních chvílích věřit a užívat si je na maximum.

Foto: Profimedia.cz

Srovnávat se s krásnými a téměř dokonalými těly z magazínů je naprostý nesmysl.

Článek

Zapomeňte na magazíny a inspirujte se reálnými těly

Srovnávat se s krásnými a téměř dokonalými těly z magazínů je naprostý nesmysl. Nejenže nad těmito fotkami tráví grafici retušováním i několik hodin, ale i kdyby takové ženy existovaly, kolik jich po světě chodí? I velmi štíhlé ženy trápí nedokonalosti jako je povolená kůže či celulitida. Pokud tedy netráví hodiny denně v posilovně. Protože za dokonalými těly mnohdy stojí skutečná dřina.

Ženy z reálného světa, ale mají mnohdy stejné nedokonalosti jako vy a je tedy naprosto nesmyslné trpět kvůli tomu komplexy. Sexy ženou může být každá žena. Ve skutečnosti mnohé ženy dělá atraktivními a žádoucími právě vysoké sebevědomí, často víc než jejich reálné tělo.

Přemýšlejte o svém těle jinak

Pokud vás váš vzhled a především nedokonalé tělo skutečně velmi trápí, pak o něm začněte přemýšlet ne jako o modelu, ale jako o nástroji. Tělo není jen statický monument, ale především nástroj, díky kterému se pohybujete, rodíte děti, tančíte, ale i milujete. Každá nedokonalost na vašem těle tak může mít svou opodstatněnou funkci.

Sexy hudba dokáže ovlivnit i vaše pocity

Zapomeňte na rady typu: "Na dodání odvahy a sebevědomí je nejlepší alkohol".  Pokud se opravdu chcete dostat do sexy nálady, pak si raději pusťte nějakou pěknou muziku. Sexy hudba dokáže ovlivnit i vaše pocity, čímž vám dodá na odvaze i sebevědomí. U alkoholu je totiž obrovské riziko s nalezením té správné míry. Ve skutečnosti tak může alkohol mnohem víc ublížit než pomoci.

Odpočiňte si od Facebooku

Možná vám to bude připadat jako hloupost, ale Facebook opravdu může být tím pravým důvodem vaší nejistoty v ložnici. Podle kanadských vědců čím více času lidé tráví na sociálních sítích jako je Facebook, tím více ztrácí svou vnitřní sebejistotu a na své partnery žárlí.

Vědci to zdůvodňují přirozenou zvědavostí, kdy ženy pátrají po informacích o svých partnerech a i malá drobnost v podobě partnerově ex-partnerky v jeho přátelích, v nich může vyvolat úzkost, jež může vést k paranoickému chování a mnohdy nesmyslné žárlivosti. Sexuální sebevědomí je pak rázem pryč.

Komunikace nade vše

Jestli ženám něco sráží jejich sexuální sebevědomí, pak jejich neschopnost nahlas mluvit o svých potřebách při intimních chvilkách. I to se ale lze naučit. Nejsnadnější způsob jak si zvýšit sebejistotu, je trénovat správnou komunikaci během dne. Naučte se ptát na konkrétní věci, se kterými se během dne setkáte, i na ty, nad nimiž jste dříve pouze mávli rukou. Čím lépe se naučíte formulovat své potřeby a přání v běžných situacích, tím snáze to dokážete i v posteli.

Nesledujte příliš romantické komedie 

Každá žena touží být hýčkanou princeznou a romantické komedie je v tom jen utvrzují. Jenže reálné vztahy jsou obvykle zcela jiné a ženy získávají pocit, že jejich vztahy zaostávají a postrádají ten správný náboj, ale i jednotlivé skutky. Bohužel to vše se pak odráží zejména na jejich nízkém sebevědomí, ale i na vztahu jako takovém. Čím více budou stát ženy pevně na zemi a přestanou snít o nereálných vztazích, tím pravděpodobněji budou jistější i v intimních okamžicích.

Pořiďte si stmívač světel

Pokud se stydíte, pak si domů pořiďte stmívače světel - intimní světlo udělá naprosto jinou atmosféru a hlavně ukáže jen to nejdůležitější a naopak zakryje vše, co muži vidět nemusí. Je to velmi podobné, jako intimní světlo při svíčkách. Jenže svíčky nepatří k nejbezpečnějším.

Zapomeňte na čas

Jaká je ideální doba pro milování? Těžko říct. Jedná se opravdu o velmi individuální věc a není tedy důvod se kvůli tomu stresovat. Ano, v televizi to mnohdy vypadá na několika hodinovou záležitost, nicméně realita je skutečně jiná. Podle kanadské studie se optimální délka milování pohybuje okolo 13 minut, ale i šestiminutový sex může být pro oba partnery plně uspokojující.

Nové prádlo dokáže přímo zázraky

Může to znít jako klišé, ale nové prádlo skutečně působí blahodárně na ženské sebevědomí. Je ale nutné, aby žena upřednostnila dobře padnoucí prádlo z příjemných materiálů. Příliš těsné či krásné, ale z nepříjemných materiálů, ženě víc ublíží, než přidá.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak poznat, zda je právě On ten pravý

Přesto, že bychom si to přály, neexistuje žádná magická odpověď na hledání dokonalého partnera. Objevit, zda je právě on ten pravý, trvá obvykle nějaký ten...

Výběr článků

Načítám