Hlavní obsah

Na hmotnost žen mají největší vliv pocit štěstí a spokojenost ve vztahu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Váha žen velice často kolísá. Chvilku váží míň, chvilku víc, a to se stále opakuje. Některé to svádí na nedostatek pohybu, jiné na slabost pro dobré jídlo. Jak uvádí list The Courier Mail podle vědců však za tímto probléme stojí zásadně jejich muži.

Článek

Ve studii, která zkoumala cykly zvyšování a poklesu váhy u 3000 žen, dospěli k závěru, že nejdůležitější roli tady hraje pocit štěstí a spokojenosti ve vztahu s mužem.

Počátky nové známosti jsou totiž u žen obvykle spojeny s přísnou dietou, která u nich vede ke ztrátě několika kil. Jakmile ale žena nabude s novým partnerem pocitu jistoty a bezpečí, vše se obrátí zpátky.

Hubnutí často zmaří příchod dítěte

Další pokus o shození několika kil přichází s plány na svatbu. Váhové úbytky ale zcela zmaří příchod dítěte, a tak zákonitě následuje další pokus o hubnutí.

Z výzkumu vyplývá, že u žen bývá pět stádií váhových výkyvů, která mohou znamenat nárůst nebo naopak úbytek až 14 kilogramů.

"Naše emoce a vztahy mají obrovský dopad na naše zdraví i na naši váhu," řekla Jane McCaddenová z britské firmy Slendex, která studii uskutečnila.

Reklama

Související články

Nedostatek i nadbytek spánku vede k tloustnutí

Obezita je v našem století závažným tématem, které se přetřásá denně. Ví se, že nadbytečné kilogramy se v těle usazují častěji, pokud tělu není dopřán dostatek...

Nejvíc lidé tloustnou o víkendu

Kdo drží dietu, nesmí na žádné svatby, oslavy a podobné hostiny. Protože veškeré snahy udržet příjem kalorií na uzdě tady krachují pod přívalem dobrot...

Výběr článků

Načítám