Hlavní obsah

Muži zvládají rozchody a nekvalitní vztahy hůře

– Winston-Salem

V rozporu s všeobecnou domněnkou zvládají muži rozchody a nefunkční vztahy hůře než ženy. Vysvětlení je jednoduché. Zatímco ženy mají většinou více intimních přátel a dokážou se svěřovat kamarádkám a rodině, muži většinou při rozchodu či nedorozumění ztrácejí i svou jedinou intimně spřízněnou duši.

Foto: Profimedia.cz

Muži jsou prý zranitelnější než ženy

Článek

Platí to minimálně u dnešních mladých lidí ve věku mezi 18 a 23 roky. U tisícovky z nich provedli výzkum psychologové z Wake Forest University v Severní Karolíně. A výsledky jasně naznačují, že muži jsou zranitelnější než ženy, co se týká randění a vztahů.

Ženy mají totiž intimní oporu často nejen v partnerovi, ale také v rodině a přátelích. Zatímco muži ve své většině mají v partnerce jedinou intimní oporu. A když o ni přijdou, je oslabena jejich vlastní identita i vlastní cena. Nejhůře pak snášejí nefunkční vztah.

Pro muže je důležitá kvalita

„S překvapením jsme zjistili, že mladí muži reagují mnohem významněji na kvalitu probíhajícího vztahu,“ tvrdí profesor psychologie Robin Simon.

Ženy silněji emotivně vnímají, zda vztah mají či nikoli, muži naopak, jak kvalitní vztah je a hůře snášejí jeho konec.

„Ženy vyjadřují emocionální distres depresí, zatímco muži na něj většinou reagují konzumací alkoholu či užíváním drog,“ dodává Simon.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak ukončit vztah a zvládnout nové začátky

Zamilovat se je velmi jednoduché, ale ukončit nefungující vztah je mnohem těžší. Především ženy mají tendence si neustále něco namlouvat a vztah naprosto...

Výběr článků

Načítám