Hlavní obsah

Muži versus ženy aneb Kdo nemá častěji náladu na manželský sex

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sex patří do života partnerů jak v době randění, tak v manželství. Rozdíl je ovšem v intenzitě. Zatímco v počátcích vztahu se většinou oba nemohou vzájemné blízkosti nasytit, po svatbě se stále častěji stává, že se jednomu či oběma ne vždy chce milovat. A rozhodně neplatí, že by různé výmluvy byly čistě ženskou záležitostí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Dnes ne, drahoušku... Bolí mě hlava. Všeobecně zažité tvrzení, kterým výhradně ženy dávají najevo, že na sex nemají náladu. Výsledky posledních výzkumů ale ukazují na něco trochu jiného.

Jsou to reálně muži, kteří častěji odmítají manželský sex, a to z jediného důvodu - cítí se pod tlakem. Podle výsledků 64 studií, zaměřených na milostný život párů, se zjistilo, že muži jsou výhradně ti, od nichž se očekává, že v sexu udělají vždy první krok. Když se k tomu přidá fakt, že i oni, stejně jako ženy, mohou trpět obavami z toho, že je partnerka přestane časem považovat za atraktivní, není se čemu divit, že sex iniciují stále méně, uvádí server Daily Mail.

„V naší kultuře existují zažité předpoklady, že ženy mají nižší sexuální touhu než muži. A že je neobvyklé, pokud ženy vykazují vyšší touhu, nebo naopak muži velmi nízkou. Výzkumy z posledních let ale ukazují, že tvrzení týkající se právě sexuální touhy nejsou podložena reálnými údaji,” uvádějí autoři studie z Kentucké univerzity v USA ve své zprávě.

Výrazný tlak na muže 

Výzkum rovněž potvrdil, že je na muže vyvíjen obrovský tlak nejen ze strany manželek a přítelkyň, ale i společnosti jako takové, aby to byli oni, kdo bude sex vždy iniciovat, i když třeba zrovna nechtějí.

Není se pak čemu divit, že se u nich zvyšují obavy z toho, že nepředvedou natolik skvělé výkony, které se od nich očekávají, což samozřejmě může mít za následek negativní vliv na jejich milostný život.

Jak autoři rovněž zdůraznili ve své studii, jejíž výsledky byly uveřejněny v časopise Journal of Sex Research, muži pociťují nižší touhu i ve chvílích, pokud cítí nedostatek emocionálního spojení se svou partnerkou.

„Znovu se tak ukázalo, že tvrzení, že muži mají vyšší sexuální touhu než ženy, nesouhlasí s reálnými údaji, které vycházejí z reálných vztahů,” dodali odborníci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám