Hlavní obsah

Muži se chtějí milovat ráno, ženy večer

Obecně jsou muži nejvíce náruživí po ránu a ženy mají zase romantické choutky večer, kdy přijdou z práce a v klidu se upraví? Je vhodné domluvit se na nějakém kompromisu, nebo si na milostné hrátky striktně nastavit datum a čas? A kdy se sexuální touhy ustálí?

Foto: Profimedia.cz

Muži jsou nejnáruživější ráno, ženy pro změnu večer.

Článek

Muži chtějí sex nejčastěji ráno. O tom v tuto denní dobu ale ženy slyší nerady. Ony totiž chtějí sex zase večer. Vyplývá to z hormonálních cyklů u obou pohlaví. Hladina testosteronu v krvi mužů je nejvyšší právě ráno, u žen je naopak nejvyšší večer. A právě testosteron ovlivňuje chuť na sex u obou pohlaví. Proto se muži a ženy tak často míjejí ve správném načasování sexuální touhy.

Nejsnazší to mají mladí lidé a hlavně nové páry. Ty jsou totiž sexuálně vzrušené téměř neustále a libido dosahuje maxima po celý den. Takže se partneři vzájemně neodmítají. Jenže po letech soužití se hladina pohlavních hormonů sníží a muži i ženy začínají být silně cykličtí. Většina mužů pak má největší chuť na sex ráno, většina žen zase večer. Muži se však mnohem více podřizují v tomto ženám a jsou ochotnější souložit večer, zatímco ženy ráno většinou protestují.

60 % párů má asynchronní sexuální touhy

Odpovídá tomu nový průzkum z Británie, který potvrzuje výsledky studií z let minulých. Tedy že většina žen je na vrcholu touhy kolem půl dvanácté v noci, zatímco většina mužů má tento vrchol před osmou hodinou ranní.

„Ženy dosahují maxima pohlavní touhy mezi jedenáctou noční a druhou hodinou po půlnoci. Muži mezi šestou a devátou hodinou ráno,“ tvrdí autoři na stránkách deníku The Mail.

Přes šedesát procent párů má asynchronní sexuální touhu. To znamená, že se v tom, kdy mají chuť na sex, partneři naprosto rozcházejí.

Muži i ženy se shodnou v jednom. Nejméně z nich má chuť na sex mezi čtvrtou a šestou odpoledne a druhou a šestou ráno.

Reklama

Související články

Co bychom měli vědět o sexu

Sex více či méně patří k životu. A přestože není milostný život vždy ideální a podle představ, k poradě s odborníkem se odhodlá jen málokdo. Přitom by se...

Jak se zachovat, když muž nemůže

Sex bývá spojován převážně s potěšením a uspokojením. Ne vždy se ale zadaří, a místo romantického dovádění s partnerem přijde na přetřes problém, o kterém...

Výběr článků

Načítám