Hlavní obsah

Milování každý den dlouhodobým vztahům škodí

Novinky, das

V době zamilovanosti se partneři milují v každé možné chvilce i několikrát denně. Tato euforie ale nemůže trvat věčně. I přes veškerou lásku postupem času začne zcela přirozeně intenzita milování klesat. Podle odborníků je to naprosto v pořádku, dokonce podle nich ani každodenní milování není po letech partnerství ku prospěchu.

Foto: Profimedia.cz

Každodenní sex velmi často vede ke stereotypu.

Článek

Každodenní sex totiž velmi často vede ke stereotypu, z aktu se tak stane samozřejmost a naprosto mechanická záležitost, která bude fungovat naprosto shodně jako rituál ranního sprchování či čištění zubů.

Ačkoliv dojde k uspokojení partnerů, ve skutečnosti intenzita prožitku bude minimální. Navíc i po čase dojdou nápady, jak i tuto rutinu nějakým způsobem obohatit. Přestane fungovat nejen změna poloh a prostředí, ale nepomohou ani žádné erotické či další podpůrné pomůcky.

Sexuální abstinence zvyšuje intenzitu prožitku

Proto i některá náboženství své věřící vybízí i k několikadenní sexuální abstinenci, a to ať na základě ženského menstruačního cyklu, tak fází měsíce. Stejně jako tantra, která milence vybízí, aby svou touhu tímto způsobem povýšili nad každodenní zkušenosti.

Velmi podobně to vidí i odbornice na vztahy Leila Blackwellová. Podle ní nepravidelnost v milování partnerům přináší mnohem víc než momentální uspokojení potřeby. Vše je více o kvalitě a intenzitě prožitku, fantazii, kreativitě a především emocionální vazbě.

Je to podobné i ve sportu. Zážitky získané účastí na olympiádě jsou na úplně jiné úrovni než na běžných závodech. Olympiáda je jednoduše vyvrcholení čtyřletých příprav. Prožitky z případného úspěchu jsou tak absolutně nejintenzivnější.

Navíc sexuální touhy lze uspokojit i jinými způsoby než samotnou souloží. Nelze zapomínat na masturbaci, ale třeba i orální hrátky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám