Hlavní obsah

Manželství prospívá více depresivním lidem

Novinky, Famous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

COLUMBUS

Život v páru má podle řady studií blahodárné účinky na psychiku i fyzické zdraví člověka. Podle jedné americké studie však manželství více prospívá lidem, kteří před vstupem do tohoto svazku trpěli depresemi, než těm, kteří byli psychicky zcela fit.

Článek

Experti z Ohio State University zjistili, že větší psychologické výhody má manželství na lidi s depresemi než na ty psychicky v pohodě. A tento fenomén účinku na depresivní jedince údajně přetrvává i ve chvíli, kdy je manželství méně kvalitní.

"Na základě předchozích studií jsme hypoteticky předpokládali, že lidé s depresemi by měli mít horší manželské kvality a měli by mít tedy méně výhod z manželství, ale to se neprokázalo," tvrdí Adrianne Frechová z Ohia.

Po rozvodu pak vstup do dalšího manželství opět měl výrazně pozitivnější účinky na psychiku depresivních lidí než na psychiku stabilních jedinců. Odborníci zjistili, že ačkoli lidé s depresemi v manželství zažívají méně štěstí a více konfliktů, celkově se jejich nálada výrazně zlepší.

Reklama

Související témata:

Související články

Manželství je bez sexu pouhým přátelstvím

Psychologové tvrdí, že ačkoli se o manželském sexu často žertuje, měli bychom ho brát vážně. Manželství bez sexu totiž podle nich přestává být manželstvím...

Výběr článků

Načítám