Hlavní obsah

Lékaři vyňali Vietnamce 59 let starý plod

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HANOJ

Vietnamští lékaři minulý týden vyoperovali pacientce (59) zvápnělý plod, který byl v jejím těle celých devětapadesát let, tedy po celý její život. Sdělovací prostředky o tom informovaly v pondělí.

Článek

Lékaři se domnívají, že plod byl s největší pravděpodobností ženino nenarozené jednovaječné dvojče. Napovídá tomu shodné stáří plodu a ženy.

"Pacientka sdělila, že před dvěma měsíci zaznamenala v břiše zvětšeninu," uvedl Nguyen Dinh Nghiem, ředitel všeobecné nemocnice, kde byla žena přijata.

"Při její první hospitalizaci jsme si mysleli, že jde o nádor. Ale pak jsme provedli vyšetření skenerem a zjistili jsme, že to je jiný případ," dodal.

Plod vážil 1,5 kilogramu a měřil přibližně dvacet centimetrů. Lékaři jej pacientce vyoperovali ve středu. Chirurgický zákrok trval dvě hodiny.

Obdobný případ se stal letos v lednu, rovněž ve Vietnamu. [celá zpráva] Tehdy však bylo zřejmě příčinou mimoděložní těhotenství, během něhož plod rovněž zvápněl.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám