Hlavní obsah

Pětasedmdesátiletá žena nosila půl století plod

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HANOJ

Pětasedmdesátiletá Vietnamka, která byla hospitalizována uplynulý týden s bolestmi břicha, v sob nosila půl století starý mrtvý plod. Ten byl minulou středu chirurgicky odstraněn. Lékaři svá zjištění o neobvyklém případu zveřejnili v pondělí.

Foto: Petr Mráček

Kdo získá slavíka 2017?

Článek

Dinh Thi Thuová byla šokována, když jí lékaři sdělili, že v ní našli plod, uvedl Nguyen Ngoc Tai, šéf vietnamsko-kubánské přátelské nemocnice v provincii Quang Binh, 400 kilometrů jižně od Hanoje.

"Řekla, že si asi před padesáti lety všimla nějakého růstu v břiše. Tehdy cítila jakési pohyby ve svém břiše, ale postupně na to zapomněla a už se tím nezabývala," vysvětlil lékař Tai.

Dodal, že plod byl zřejmě výsledkem mimoděložního těhotenství. Jelikož se vyvíjel mimo dělohu, nijak nenarušil další tři ženina těhotenství.

Na rentgenových snímcích, které byly v nemocnici pořízeny, je rozeznatelná lebka plodu, jeho páteř, žebra a končetiny. Jejich velikost podle odborníků odpovídá běžné velikosti osmiměsíčního plodu.

"Plod je samozřejmě mrtvý a zvápněl," uvedl ošetřující lékař, který také nadnesl domněnku, že plod by ve skutečnosti mohl být ženiným dvojčetem, které Vietnamka nosila celý život.

Mrtvý plod lékaři z ženina břicha odstranili ve středu během tříhodinové operace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám