Hlavní obsah

Když se žena zamiluje do dvou mužů

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Najít spolehlivého partnera pro život je snem každé ženy. Nejlépe takového, který jí kromě lásky nabídne i pocit jistoty, domova, ale také trochu toho vzrušení. Co když ale nastane situace, kdy takové požadavky splňují hned dva muži? Je opravdu možné zamilovat se do obou najednou?

Foto: Profimedia.cz

Milovat dva muže najednou? Spíše ne – zatímco jednoho prý žena určitě miluje, s tím druhým ji spíše než nějaký hlubší cit pojí touha.

Článek

Láska je krásná věc, ale rozhodně nám život neulehčuje. Najít ji v podobě ideálního partnera nebývá jednoduché. Jednou miluje žena podle svého pohledu ideálního muže, on ji ale ne. Nebo je do ní naopak některý zamilovaný, ale ženě se onen muž naopak nějak nepozdává.

A pak je tu možná ještě jedna situace (kromě standardu, kdy žena miluje jednoho muže a on ji). Pohledná žena, která se zamiluje hned do dvou mužů, jejichž city vůči oné dámě také nezůstávají chladné. Že se něco takového nestává? Stává, a možná i častěji, než by si mnozí z nás mysleli.

Nápadníci tvoří dohromady ideálního muže

To potvrzuje i vztahová koučka Chanté Salicková. Situace, za jakých jsou ženy schopné se zamilovat hned do dvou mužů, jsou si prý i navíc dost podobné. Většinou se jedná o svobodnou ženu (samozřejmě se může jednat i o muže, ale u žen je taková situace o něco častější), která většinou nedávno ukončila dlouhodobější vztah, ve kterém nebyla moc šťastná.

Hledá nového partnera (nejlépe natrvalo), ale při svém výběru je mnohem více opatrná. Zároveň chce ale i tak zažívat nové zážitky a cítit určité vzrušení. Může se tak lehce stát, že se v jejím okolí objeví spolehlivý muž, který o ni má zájem, zajistí ji a bude s ním šťastná. Ono vzrušení ale chybí a právě to se nabízí v podobě jiného muže, který ale většinou není stavěný na trvalejší svazek.

Žena tak u obou těchto mužů najde to, co by ji uspokojilo, a proto se do obou zamiluje (možná ne ve stejnou chvíli) nebo si to alespoň myslí. Podobná situace může ale také nastat i u žen, které již v trvalejším vztahu jsou. Chybí jim v něm ale něco, co jim najednou může nabídnout někdo nový.

Síla rozhodnutí, komu bude ublíženo

Pomineme-li všeobecný pohled na takovou ženu, která si podle společnosti pouze s oběma zahrává, je zde ještě další negativní stránka věci. A tou je rozhodnutí, kterému z nich dát přednost. Čím déle si totiž bude žena vybírat a dávat případné naděje oběma, o to víc jednomu z nich pak ublíží. To je realita, která dříve či později nastane.

V takové chvíli je potřeba si uvědomit jediné – co žena od života vlastně chce. Zda jistotu, lásku a případně rodinu, nebo vzrušení a touhu. A v tom je hlavní pointa celé situace, jak uvedla Salicková pro Eligible magazine.

„Jako vztahová poradkyně jsem už viděla mnohé. Já osobně nevěřím tomu, že se lze vyloženě zamilovat do dvou mužů najednou. Ano, můžete mít ráda dva muže, ale zatímco jeden vztah bude opravdu o lásce, ten druhý bývá založen z velké části pouze na touze. A touha nerovná se láska. Zatímco jednoho muže tak budete opravdu milovat, druhého budete mít ráda jako dobrého přítele, který je schopen vám chvilkově poskytnout opojný pocit štěstí,” vysvětlila vztahová odbornice.

A všem ženám radí to stejné. Pokud se dostanou do podobné situace, ať rozhodně volí lásku. Jde nejen o silnější pouto, neboť odolá více nástrahám než touha, ale také má větší šanci, že na jejím základu vznikne dlouhodobý vztah. Který koneckonců většina žen nakonec hledá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám