Hlavní obsah

Karanténa nahrává milostným hrátkám? Opak je pravdou

Novinky, lin

Restaurace, kavárny, ale i většina obchodů je zavřených. Den se prodloužil, hodiny strávené dojížděním do práce mnohde odpadly, s partnerem trávíme více času než kdykoliv předtím. Navzdory špatným zprávám se proto nabízí alespoň jedna dobrá. Více času a chuti na milostné hrátky. Je to ale skutečně pravda?

Foto: Profimedia.cz

Stres negativně ovlivňuje i partnerský život.

Článek

Pro někoho je karanténa skvělou příležitostí k tomu strávit se svým partnerem co nejvíce času a využít ho k nejrůznějším milostným hrátkám a prozkoumání svých fantazií. Tato romantická představa se ale zdaleka netýká všech.

Karanténa totiž může působit klaustrofobicky, nudně a strach z chycení viru, ztráty práce či obavy o zdraví svých milovaných mohou mít za následek ztrátu chuti na sex. Jen výjimečně je stres spouštěčem vášně, většinou vede naopak k jejímu potlačení.

Snažíte se od řvoucích titulků a katastrofických zpráv co nejvíce oprostit? I tak se se ztrátou chuti na sex můžete potkat. Podle odborníků totiž není přirozené, aby spolu partneři trávili čtyřiadvacet hodin, sedm dní v týdnu.

„Za ztrátu chuti na sex může také neustálé opečovávání potomků, potřeba uklízet či úplná ztráta soukromí,” říká Tracey Coxová pro Daily Mail.

Jak ozvláštnit milostný život v karanténě

Vztahy a sex

Výsledky ankety společnosti US NBC News, které se zúčastnilo 9000 lidí, ukázaly, že koronavirová pandemie negativně ovlivnila 47 % domácností. To stejné potvrzují i britští odborníci, podle kterých současná situace vedla spíše k potlačení touhy, a ne opaku.

Je tedy v pořádku se sexu na nějakou dobu vzdát? V žádném případě. Při sexu dochází k uvolňování dopaminu, což je hormon, díky kterému se cítíme šťastnější. Po něm zase dochází ke zvyšování hladiny testosteronu, který nám dodává energii a zvyšuje chuť na opětovný sex.

Díky milostným hrátkám se partneři navíc cítí klidnější, mají silnější pouto, a navíc i silnější imunitní systém.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám