Hlavní obsah

Jeden ze čtyř Američanů věří na lásku v letadle

NEW YORK

Přibližně jeden Američan ze čtyř, kteří létají na dovolenou letadlem, doufá, že na vedlejším sedadle najde lásku svého života. Vyplývá to ze studie, kterou provedl The Chase United Mileage Plus Visa Card. Její část zveřejnilo internetové vydání deníku The New York Post.

Foto: Magistrát města Plzně

Mimořádná přehlídka se bude konat pod záštitou ministra obrany ČR Martina Stropnického a primátora města Plzně Martina Zrzaveckého

Článek

Výzkum ukázal, že 28 procent osob, které se chystaly na cesty, vidí letadlo jako vhodný prostředek k navázání nových přátelských kontaktů. 24 procent jich věří, že se ve vzduchu zamilují a případně vstoupí do manželského svazku. Čtrnáct procent lidí se pak domnívá, že se setkají s novým obchodním partnerem.

Třicet procent dotázaných lidí dále vypovědělo, že by si přálo, aby vedle nich na sedadle seděla Oprah Winfrey, populární moderátorka americké show. Komik Jay Leno se z televizních hvězd umístil na druhé příčce přání pasažérů.

Oblíbená četba

Cestující se ale rádi věnují i jiným činnostem, než je seznamování. 49 % si jich chce číst, 41 % by chtělo poslouchat hudbu ve sluchátkách, 29 % by rádo spalo a deset procent by chtělo být v klidu a zcela samo. Nejoblíbenějšími činnostmi skutečně prováděnými v letadle je pak četba knihy či časopisu, sledování filmu či obyčejné koukání z okénka.

Sedmnáct procent respondentů dále uvedlo, že nejznámějším podnikatelem je pro ně zakladatel Microsoftu Bill Gates. Po něm následovala aranžérka Martha Stewartová s dvanácti procenty.

Hlasujte v anketě pod článkem:
Čemu se v letadle nejraději věnujete?

Průzkumu bylo po dobu čtyř listopadových dnů podrobeno 239 dospělých, kteří o prázdninách užívají k cestování letadlo. Hranice odchylky byla stanovena na šest procent.

Anketa

Čemu se v letadle nejraději věnujete?
Navazování nových kontaktů
6,5 %
Četbě
17,1 %
Poslechu hudby
6,3 %
Sledování filmu
8,9 %
Spánku
10,2 %
Koukáním z okénka
41,3 %
Něčemu jinému
9,7 %
Celkem hlasovalo 743 čtenářů.

Reklama

Související články

Flirt zkrátí čas v dopravních zácpách

Milióny britských řidičů využívají nucených zastávek u semaforu nebo dopravní zácpy jako skvělé příležitosti k navázání známosti či dokonce k nalezení...

Pes je skvělým prostředkem k seznámení

I prostřednictvím psa lze navázat partnerský vztah. Prý to funguje s jistotou, neboť málokterá žena by odolala kouzlu muže, který vykračuje s roztomilým psím...

Výběr článků

Načítám