Hlavní obsah

Jaké jsou výhody vztahu na dálku

Novinky, lin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vztahy na dálku už samy o sobě nejsou jednoduché a současná covidová situace je nijak nezlehčuje. Zkoordinovat své rozvrhy, udržovat pravidelný kontakt a zároveň neztratit jiskru je těžší, než se zdá. Kromě stinných stránek ale mají také ty světlé. Jaké to jsou?

Foto: Profimedia.cz

Vztah na dálku může mít řadu výhod.

Článek

1. Neberete malé věci jako samozřejmost

Páry, které jsou bok po boku každý den, považují malé věci jako ranní přitulení či společné snídaně a večeře za samozřejmost. Pro ty, kteří ale tráví většinu času bez sebe, jsou tyto aktivity vším. Společný čas pak vnímají jako svátek, a proto jim jen tak nezevšední.

2. Zachováte si větší část své nezávislosti

„Jedna z nejlepších věcí na vztahu na dálku je prostor, který se vám dostane. Máte spoustu času na sebe i na věci, které máte rádi. Zároveň si můžete užívat výhod, které vztah přináší. Věřím, že je důležité si uchovat určitou míru samostatnosti, a to i v klasickém vztahu. Vzdálenost pomáhá každému z vás zůstat soběstačným a usnadňuje udržování vzájemné úcty,“ říká respondentka Olga Bakerová pro Huffington Post.

Šest způsobů, jak si vybudovat s partnerem vzájemnou intimitu

Vztahy a sex

3. Stáváte se profesionály v komunikaci

Ve vztahu na dálku je komunikace vyšší dívčí. Tím, že lidé nekomunikují na přímo, tak mnohdy může dojít k neporozumění či špatnému výkladu. Smajlíci zkrátka nejsou všeříkající a i věci, které nejsou myšlené vůbec zle, tak mohou vyznít.

4. Užíváte si společných chvil naplno

Lidé v páru, kteří se vidí po dlouhé době, se snaží vytěžit z dané chvíle maximum. Objevují spolu nová místa, cestují, navštěvují oblíbené podniky a zkrátka vytvářejí nové vzpomínky, ze kterých se budou těšit i v době odloučení.

5. Najdete způsoby, jak udržet jiskru

Partneři, kteří udržují vztah na dálku, se těší na chvíle, kdy budou spolu. To samozřejmě souvisí i se sexuálním životem. Chvíle strávené bez sebe totiž prodlužují sexuální napětí, které při setkání vygraduje. Navíc v době odloučení můžete experimentovat i po telefonu nebo pomocí nových technologií a udržet tak ve vztahu jiskru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám