Hlavní obsah

Jak se dostat z ložnicového stereotypu a znovu najít vášeň

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Partnerský vztah může zničit řada věcí. Kromě nevěry, která bývá nejzávažnějším důvodem, existuje ještě jeden velký nepřítel vztahů - stereotyp. Když postihne pár i po sexuální stránce, je to ještě horší. Jak znovu získat zpět přitažlivost a ztracenou chuť či touhu?

Foto: Profimedia.cz

Nuda a stereotyp vztahům neprospívají.

Článek

Aby milostný život „postihl” strašák jménem stereotyp, není tak náročné. Stačí k tomu vysoké pracovní vypětí obou partnerů, starost o děti či domácnost, únava, nedostatek času pro druhého a je hotovo.

Odborníci dodávají, že neuspokojivý sexuální život ovlivňuje celkovou pohodu a spokojenost ve vztahu z 50 až 70 procent. Jak tedy vyhnat nudu z ložnice, aby se váš vztah upevnil? Rady, které vám k tomu prý dopomohou, uveřejnil server Cleo.

Bod 1: Soustřeďte se na sebe 

Byť je spokojenost po sexuální stránce záležitostí obou partnerů, je důležité cítit se nejdříve v pohodě sám za sebe. Jedině tak může být vůbec nějaký základ pro vylepšování.

„Je důležité cítit se sama sexy a přitažlivě, což platí hlavně u žen. Je jedno, jak toho docílí - koupí svůdného spodního prádla nebo třeba i novým účesem. Sebedůvěra je pro vzrušivost i touhu v milostném životě důležitá,” vysvětluje vztahová expertka Isiah McKimmieová.

Bod 2: Technologické vymoženosti do ložnice nepatří

Problémy po sexuální stránce mohou ve vztahu způsobovat i moderní technologické vymoženosti. Patnáct procent všech žen a 17 procent mužů například má i během sexu v dosahu svůj mobilní telefon (v horším případě ho i používají).

„Milování by mělo být samo o sobě natolik posvátné, že by ho nemělo opravdu nic narušovat. Jak je totiž známo, mobily či tablety jsou návykové, a tak se může stát, že po odpovídání na esemesky či brouzdání na internetu místo předehry se vám už do samotného sexu ani chtít nebude,” vysvětluje.

Bod 3:  Nějaký čas od sebe

Blízkost milované osoby je sice pro vztah důležitá, ale všeho moc škodí. Pokud jste zapadli do rutiny, a všechny dny se vám odvíjejí stejně, zkuste vztah oživit tím, že budete trávit více času jen sami se sebou a svými aktivitami. Pravidelný výlet do přírody, jízda na kole v parku, schůzka s kamarádkami, pivo s kamarády v hospodě - to všechno jsou možnosti, jak si užívat chvilku bez partnera.

„Ve vztahu se po čase stává, že jsou na sobě partneři doslova závislí, což rozhodně není nijak přitažlivé. Není to sexy a neprospívá to ani sebevědomí, trocha volnosti je vždy zapotřebí,” uvedla McKimmieová.

Bod 4: Plánujte 

Ve stereotypním vztahu, kde se nedá čekat žádná změna, není výjimkou, že sex a milování jsou téměř zapomenutá slova. Mnohdy to bývá opět kvůli pracovnímu vytížení a dalším starostem. Když se tak partneři dostanou pozdě v noci do postele, nemají na sex ani pomyšlení.

Byť to není zrovna dvakrát přitažlivé, promluvte si s partnerem o tom, kdy chcete mít sex. Alespoň nějaký návrh, zájem a případné řešení jsou vždy lepší než sex vyřadit ze vztahu docela.

Bod 5: Nebojte se nového 

Jedinečným způsobem, jak vztah oživit, je nebát se zkoušet nové věci. Není tím myšleno začít praktikovat bůhvíjaké náročné polohy, někdy stačí i malá obměna. Nebo místo experimentálních poloh stačí třeba milování mimo ložnici.

Reklama

Související témata:

Související články

Co si ženy přejí, aby muži věděli

Partnerská komunikace nebývá jednoduchá. Muži i ženy mají nejen rozdílné názory, ale někdy se mýlí v tom, co ten druhý chce nebo co si myslí. Pak vznikají...

Výběr článků

Načítám