Hlavní obsah

Jak poznáte, že má protějšek zájem? Ozve se do 36 hodin po prvním rande

Novinky, bok

Minimálně jednou si tím prošli všichni. Byli jste na prvním rande a teď netrpělivě čekáte u telefonu, jestli se vám protějšek ozve. Pokud je zájem oboustranný, je možné telefonát očekávat třeba hned druhý den ráno. Co když se ale neozve, jak dlouho čekat? A po jak dlouhé době máme přestat doufat?

Foto: Profimedia.cz

Čekáte marně na odezvu po prvním rande? Po dni a půl je víceméně jisté, že se jí nedočkáte.

Článek

V návaznosti na současnou uspěchanou dobu by se dalo s trochou nadsázky říci, že pokud se neozve potenciální partner v rámci několika hodin, tak už se neozve kvůli malému zájmu nikdy. Tak to ale naštěstí není, i když podle vědců je vymezena přesná doba, po kterou můžeme stále tajně doufat. Mezní časový úsek byl stanoven na dobu 36 hodin od prvního rande.

Pokud tedy od sobotní večeře nemáte ještě v pondělí po poledni žádný zmeškaný hovor, nejspíš už se tak podle odborníků ani nestane. Alespoň tak to vyplývá z průzkumu serveru LoveGeist, který si nechala zpracovat společnost Match a jak jej citoval server Daily Mail.

Všechno urychlujeme

Odborníci doplnili, že dříve bylo nepsané pravidlo moderní společnosti, že se potenciální partner ozval maximálně do tří dnů. Minimálně v několika posledních letech se ale toto období zkrátilo na polovinu, tedy cca 1,5 dne.

Urychlování v tomto směru se pokusila vysvětlit odbornice přes vztahy Kate Taylorová. "Třídenní pravidlo bylo aktuální v době, kdy hlavním komunikačním prostředkem byly pevné linky. Jak ale postupuje vývoj technologií, zkracuje se souvisle s tím i námi měřené období, ve kterém se partner ozve. Budete-li v dnešní době čekat celé tři dny, než se ozvete, bude to možná víc než zájem naznačovat aroganci nebo případnou neochotu dobít si kredit, jen abyste mohli vašemu vyvolenému či vyvolené zavolat."

Esemesky jako tajný pomocník

Jak také Taylorová dodala, není v dnešní době mobilních telefonů vůbec žádný důvod, proč zbytečně otálet. Nechceme-li čekat, až se ozve protějšek, můžeme přeci udělat jednoduchou věc. Stačí nevinná esemeska ve stylu "včerejší večeře byla moc fajn, zopakujeme si to někdy?" apod. Jakékoli umělé prodlužování, než se ozveme, tak jen zvyšuje procento nezájmu ze strany partnera.

Co se týká rozdělení pohlaví, čeká podle Taylorové na odezvu ze strany partnera i v dnešní době 22 procent žen, přičemž u mužů to je pouhých pět procent.

Muži jsou neodbytnější

Co se týče vytrvalosti, než šanci na další rande vzdají, jsou rozhodně muži neodbytnější. Téměř 31 procent z nich vytrvá a plánuje druhé či třetí rande, než pochopí, že nemají šanci na úspěch.

Ženy jsou v tomto ohledu mnohem více netrpělivé. Dvacet osm procent z nich ukončilo jakékoli styky s partnerem, pokud se jim jeho reakce po prvním rande nezdála dost "náruživá".

Reklama

Související témata:

Související články

Když na prvním rande vázne hovor

Tak a je to konečně tady. Váš vyvolený protějšek vás pozval na rande. Všechno zdánlivě běží, jak má: šaty sedí a účes ještě drží, ucucáváte výborný drink...

Sedm tipů jak sbalit muže bez trapasu

Slečna či zralá žena zatouží po mužském objektu tak silně, že ho prostě musí mít. Jak to udělat, aby si jí přinejmenším všiml, pozval na rande, ale aby se...

Výběr článků

Načítám