Hlavní obsah

Jak muži bez obav říci přesně to, co chcete

Novinky, das

Ne každá žena dokáže s mužem otevřeně komunikovat bez obav, aby řekla přesně to, co má na srdci, a přitom muž přesně pochopil, co mu chtěla říct a nikterak ho tím neurazila či nerozzlobila. Koučka Lara Riggiová na svém blogu ženám doporučuje držet se následujících rad.

Foto: Profimedia.cz

Ne každá žena s mužem dokáže otevřeně komunikovat.

Článek

Zvolte ten správný okamžik

Nikdy muži nesdělujte nic důležitého v okamžiku, kdy přijde z práce či zrovna něco dělá. Nechte ho vždy vydechnout, odpočinout a hleďte na to, aby nebyl hladový. Samozřejmě se tyto rady malinko vymykají dnešnímu pohledu na svět a řadě žen to může být proti srsti, ale pokud chtějí s mužem nalézt porozumění, pak si jednoduše musí určit priority.

Odpočatý a najedený muž bude vždy reagovat lépe, bude vnímavější k ženským potřebám než hladový a vyčerpaný jedinec.

Myslete na jeho přirozené instinkty lovce

Většina mužů má stále v sobě zakódováno dědictví svých loveckých předků. Jejich přirozený instinkt je tak vede k tomu být pokud možno co nejvíce efektivní a zajistit své rodině potravu a ochranu. Vše ostatní je pro něj nedůležité, proto tomu nedává velkou prioritu. Svou energii jednoduše využívá efektivně.

Pokud se ho tedy zeptáte, co „udělal” jen pro vás, či mu vyčtete, co všechno neudělal, pak se nedivte, že zaujme obrannou pozici a rozzlobí se na vás.

Své potřeby muži podávejte vždy tak, aby na ně pohlížel i on sám jako na výhody pro něj. Když například řeknete: „Víš, když mi občas uděláš něčím takovým radost, pak i já budu večer mnohem příjemnější a večer si společně mnohem více užijeme...” – získáte tak mnohem víc, než když zvolíte negaci a výčitky.

Důležitá slovní spojení

Vědkyně a odbornice na vztahy Allison Armstrongová před lety vytvořila tzv. jazyk hrdiny, který má ženám pomoci s muži efektivněji komunikovat. Pokud tedy chcete mít u mužů úspěch, pak volte následující slovní spojení.

Pomohlo by mi to, pokud bys ... Mohlo by mě zachránit, kdybys ... Byl bys můj hrdina, kdybys ...

Dejte muži vědět, jak může být vaším hrdinou a získáte tím nejen to, co chcete, ale samotným vám bude skvěle.

Zůstaňte v klidu

Pokud jste svému muži sdělila své potřeby a on je opakovaně nevyslyšel, pak je to sice k naštvání, ale vztekem ani křikem nic dlouhodobě nevyřešíte.

Raději se v takový okamžik několikrát zhluboka nadechněte a vaši nespokojenost mu sdělte v klidu. Vaše slova pak budou mít mnohem větší váhu a budou také mnohem více vyslyšena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám