Hlavní obsah

G bod ve skutečnosti neexistuje, tvrdí genetici

– Londýn

G bod je asi nejtajuplnější částí ženského těla. Podle profesora Tima Spectora z londýnské King´s College je to však jen subjektivní záležitost a zbytečný strašák pro mnohé ženy, které nikdy nic podobného ve svém těle neobjevily. Spector s kolegyní Andreou Burriovou tvrdí, že G bod mnohé ženy vůbec nemají a nemohou ho tudíž objevit.

Foto: Profimedia.cz

S hledáním G bodu mají problém nejen muži, ale i samotné ženy. Možná proto, že vůbec neexistuje.

Článek

Britští kliničtí odborníci zjistili, že u všech žen žádný podobný útvar definovaný jako G bod identifikovat nelze.

„Ženy mohou argumentovat, že G bod mají díky dietě či cvičení, ale ve skutečnosti je prakticky nemožné nalézt a popsat reálné vlastnosti tohoto útvaru,“ tvrdí genetik Tim Spector.

Podle něj je jeho studie největší svého druhu, která se bodu G věnovala. A podle závěrů je tento fenomén jen subjektivním prožitkem několika žen. Výzkum přitom prováděl na osmnácti stovkách britských žen, z nichž všechny byly dvojčaty identickými či neidentickými.

Právě dvojčata si experti vybrali pro to, aby vyloučili dědičnost G bodu. Pokud totiž G bod má jedno z identických dvojčat a je vlastnictví tohoto bodu dědičné, pak ho musí mí i druhé identické dvojče, které má úplně stejné geny. A žádná genetická shoda objevena nebyla.

„Je velmi nezodpovědné tvrdit, že existuje nějaká entita jako G bod, která nikdy nebyla vědecky podložena, a tím vystavovat ženy a také muže tlaku při jeho hledání,“ varovala doktorka Andrea Burriová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám