Hlavní obsah

Erotické pomůcky existovaly už v pravěku

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Sexuální pomůcky, kterými jsou sexshopy doslova nabité, nejsou výdobytkem moderní společnosti z šedesátých let minulého století, kdy se naplno rozhořela sexuální revoluce, ale byly oblíbené již před několika tisíciletími.

Článek

"Nejstarší dochované erotické pomůcky objevili už před časem archeologové v místech, kde sídlili pravěcí lovci. Pochopitelně se poněkud lišily od dnešních. Pokud vím, tak šlo o kamenné penisy, ale tento materiál by asi u dnešních žen neuspěl," řekl sexuolog Radim Uzel.

Pomůcky dokáží okořenit sexuální život

Přestože za nákup novodobých pomůcek se mnozí lidé již nestydí, stále mezi námi žijí jedinci, kteří prý mnohdy vymýšlejí doslova konspirační metody, aby si jich při návštěvě sexshopu nepovšimlo okolí. Sexuolog však míní, že se nikdo za nákup erotických pomůcek nemusí stydět. A navíc podle něj prospívají zdraví.

Hlasujte v anketě pod článkem:
Používáte erotické pomůcky?

"Jako sexuolog mohu říct, že jednoznačně obohacují sexuální život. Mnozí lidé se ovšem domnívají, že slouží pouze k masturbačním úkonům. Je to ale právě naopak, protože mají obohacovat partnerské sexuální soužití," vysvětlil odborník.

Umělá panna přináší mnohé výhody

Erotické pomůcky mohou znamenat velkou výhodu zejména pro lidi, kteří vedou osamocený život bez partnera.

"Při uspokojování sexuálních potřeb lidí, kteří žijí sami, samozřejmě erotické pomůcky sloužit mohou. Má to své výhody i nevýhody. Když například souložíte s nafukovací pannou, tak u toho nekecá, nemůže otěhotnět a nemůžete od ní dostat pohlavní chorobu. Ovšem na druhé straně od ní nemůžete čekat něžný polibek, nepohladí vás, ani se po ránu na partnera neusměje," konstatoval Uzel.

Anketa

Používáte erotické pomůcky?
Ano, pravidelně
25,8 %
Jen občas
41,6 %
Ne, nikdy
32,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1281 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Revoluční erotické pomůcky

Byla to vlastně půjčovna vibrátorů. Přístroje tam dodával příbuzný dotyčné podnikatelky, jakýsi pan Robert ze Spolkové republiky Německo. Celý podnik úspěšně...

Vibrátor není dobrý narozeninový dárek

Žalobu na svého souseda podala třicetiletá Němka za to, že jí k narozeninám dal obrovský fialový vibrátor. Iris P. z Merseburgu ve spolkové zemi Sasko -...

Výběr článků

Načítám