Hlavní obsah

Chrápání a dušení při spánku ohrožují mužskou potenci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Chrápání ohrožuje partnerský vztah nejen kvůli rušení při spánku, ale také kvůli neblahému vlivu na mužskou potenci. Při chrápání a dušení při spánku dochází k nedostatečnému prokysličení plic, což může vést až k impotenci. Podle newyorských lékařů většina mužů trpících zástavou dechu při spánku má problémy se ztopořením.

Foto: Profimedia.cz

Chrápání ohrožuje partnerský vztah.

Článek

Experti z nemocnice Mount Sinai Medical Center zjistili u 870 pacientů, že obstrukční spánková zástava dechu silně souvisí s poruchou erekce. Pacienti s erektilními potížemi dvakrát častěji trpěli chrápáním a zástavou dechu při spánku než muži nemající tyto dechové potíže. Do analýzy přitom byly zahrnuty další rizikové faktory pro poruchu erekce: věk, obezita, diabetes a kouření.

„Čím závažnější porucha erekce byla, tím častěji muži trpěli obstrukční zástavou dechu při spánku a tím tato zástava byla vážnější,“ tvrdí autoři studie, kteří vyzývají urology po celém světě, aby muže s poruchou erekce nechali vyšetřit také na spánkovou zástavu dechu. Léčení přidušování během spánku by mohlo pomoci vyléčit také poruchu erekce. Přinejmenším vyřeší jeden z nejsilnějších rizikových faktorů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám