Hlavní obsah

Cesty k zázraku jménem ženský orgasmus

Novinky, Marek Liška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnohé ženy by byly jistě rády, kdyby nemusely nic předstírat. Je však pravdou, že podle některých výzkumů i v dnešní osvícené době 80 procent žen není schopno při pohlavním aktu dosáhnout orgasmu.

Článek

Čí je to vina? Mohou si za to ženy samy, nebo je na vině neschopný muž? Důvody, proč tolik žen není schopno dosáhnout orgasmu, jsou natolik rozličné jako ženy samotné.

V zásadě platí, že stejně jako u mužů hraje při sexu podstatnou roli psychika. Erotiku tak významným způsobem může ovlivňovat strach, stud, nevhodná výchova, komplex méněcennosti nebo špatné zkušenosti. K pěknému sexu jistě nepomohou ani problémy ve vztahu nebo špatný partner.

Vedle psychických faktorů, na kterých bohužel musí zapracovat každá žena sama, existuje také několik tělesných maličkostí", jejichž opomenutí často zabraňuje toužebnému sexuálnímu uspokojení.

Nejde jen o vagínu

"Jaký je rozdíl mezi hospodou a klitorisem?" - Hospodu muži najdou vždycky."

Stále ještě mnoho mužů žije v bludu, že vagína je středobodem ženské sexuality. Je to samozřejmě nesmysl, neboť vagína nemá téměř žádné nervové buňky. To je nakonec jen dobře, protože jen sadista si může představovat, jak by asi rodičky křičely bolestí při porodu. Citlivé jsou jen první dva až tři centimetry, což pro dosažení orgasmu většinou nestačí. Klitoris je provazcovitý orgán, jehož konec se nachází nad močovou trubicí. Kouzelný knoflíček vášně velikosti hrášku, který se při vzrušení ztopoří a rychle se schová zpět pod ochranu předkožky, je vlastně jen výběžkem samotného klitorisu. Ten totiž sahá ještě asi deset centimetrů dále až pod stydkou kost.

Klitoris je velmi citlivý a nemá rád přímé a cílené útoky. Pokud někdo chce dokazovat své znalosti ženské anatomie tím, že partnerce ihned začne hekticky třít poštěváček, dopouští se velké chyby. Žena takové jednání určitě neocení, naopak se znechuceně odtáhne a určitě pronese něco ve smyslu: "To je strašně jednoduchý vrhnout se hned na poštěváček! To ti nestojím ani za trochu námahy se se mnou nejdřív jen tak trochu pomazlit?!"

Pomoz si sama!

Jedno lidové rčení tvrdí, že "jaký si to uděláš, takový to máš". Je jistě poněkud alibistické obviňovat z nedosažení vyvrcholení mužského partnera. Pokud žena opravdu stojí o orgasmus, sama se o něj přičiní.

Milan (27) vzpomíná na sex se starší ženou: "Jarmila byla o deset let starší. Velmi se mi líbila, ale měl jsem trochu obavy, zda ji budu schopen náležitě uspokojit. Netajila se totiž tím, že je nymfomanka. Milování bylo velmi divoké. Jarmila zvolila ďábelskou rychlost ,a i když jsem se snažil sebevíc, po chvíli jsem ejakuloval. Styděl jsem se a myslel si, že se mi Jarmila vysměje. Opak byl pravdou. Jarmila se na mne usmála, pohladila mne a poděkovala mi za dva nádherné orgasmy. Byl jsem mírně zmaten, ale pak jsem si uvědomil, že během celého milování si Jarmila sama dráždila klitoris. Bylo to velmi vzrušující a svým způsobem i poučné."

Při normální souloži bohužel nedochází k přímému dráždění klitorisu. Proč tomu tak je, nikdo neví. Zřejmě by sex byl příliš jednoduchý a možná by pak hrozila populační exploze, kdoví. V každém případě se nejedná o nějakou tragickou záležitost. Která žena nedosáhne vyvrcholení klasickou souloží, velmi snadno ji lze uvést do sedmého nebe ruční masáží nebo ještě lépe jazykem. Záleží jen na tom, zda muž ví, jak to má partnerka ráda.

Nestyďte se ptát

A tady je problém. Každá žena si totiž potrpí na něco jiného. Některé to mají raději něžně, jiné upřednostňují rychlé a přímé dráždění, další by to chtěly raději pomalu a nepřímo. Není divu, že ne vždy se muž svými praktikami zavděčí. Pokud tedy chce muž opravdu kvalitně uspokojit partnerku, měl by se jí nejprve zeptat, popřípadě si nechat předvést praktickou ukázku.

Ruční pohon

Zeptáte-li se jakékoliv ženy, zda masturbuje, zaručeně dostanete negativní odpověď a navíc i pohoršený pohled, co si to jako o ní vlastně myslíte. Ve skutečnosti každá žena pravidelně nebo jen příležitostně onanuje a je to tak dobře. Neboť jen tak se žena dozví, co vlastně chce a co se jí líbí. Pokud žena není schopna dosáhnout orgasmu, nezbývá ji nic jiného než sama přiložit ruku k dílu a zkoušet a zkoumat tak dlouho, dokud se jí to nepodaří. Pokud žena neví, jak by to chtěla, nemůže to potom ani říct svému partnerovi.

Kdo maže, ten jede

Při stimulaci hraje významnou roli lubrikační krém. Tření klitorisu bez potřebné vlhkosti může být značně bolestivé nebo přinejmenším nepříjemné. Malá tuba lubrikačního krému tedy patří do každé ložnice. Klitoris lze dodatečně stimulovat i při klasické souloži. Mnoho žen to má obzvláště rádo zezadu", když jí muž při tom hladí klitoris. Také poloha "na koníčka" je velmi vhodná, neboť pak se může žena snadno a rychle zapojit a dráždit svého poštěváčka.

Přes veškerou pokročilou techniku, zaručené rady a tipy, hraje v sexu nejdůležitější roli hlava. Pokud si chce žena užít kvalitního sexu, měla by aspoň na chvíli zapomenout na všechny každodenní problémy, na to, jak právě vypadá a zda má Jarda napsané úkoly. Intenzivní světlo, nežádoucí hluk, křik dítěte, zvonění telefonu, poslední výpis z účtu a nevyřešený nedělní oběd rovněž nepřispívají ke správné atmosféře. Taktéž netrpělivý partner s dotěrnou otázkou "Už konečně budeš miláčku?" je zaručeným zabijákem" orgasmu.

Lidská sexualita je velice náročnou záležitostí, obzvláště pak u žen. Pokud se však ženy přestanou vymlouvat na neschopné partnery a přidají poctivý trénink, situace se časem určitě výrazně zlepší.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám