Hlavní obsah

Brazilští kněží se častěji zříkají celibátu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SAO PAULO

Z čerstvého průzkumu, který provedlo Statistické středisko pro církev a společenský výzkum (CERIS), vyplývá, že se brazilští kněží velice rádi oddávají milostným hrátkám. V pátek o tom informoval zpravodajský server News 24.

Foto: Vratislav Konečný

Jsou tajemná Stínadla tady?

Článek

Statistické údaje provedené na žádost Národní konference brazilských kněží (CNBB) jednoznačně prokázaly, že jednačtyřicet procent z nich považuje celibát za "dobrovolný". Naopak osmačtyřicet procent kněží se domnívají, že odpírání sexu je "důležité". 

Boží vůle

44 procent z 1 831 dotázaných se dále domnívá, že homosexualita je výsledek rozkladu úplné rodiny. Pro 62 procent intimní vztah dvou osob stejného pohlaví znamená "popření boží vůle", která stvořila muže a ženu proto, aby se množili.

Luiz Antonia Gomez de Souza, ředitel střediska CERIS, vysvětlil, že celkem rozdali 16 6000 dotazníků, pouze 11 procent však na položené otázky nakonec zodpovědělo. Slabý počet respondentů podle de Souzy odráží nesnáze a stud, s nimiž se kněží potýkají v oblasti sexu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám