Hlavní obsah

Alergik potřebuje dobré informace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dnes je alergie skoro běžnou chorobou, a tak její lehčí fáze mnohdy ani nepovažujeme za onemocnění a chápeme je jen jako nutnou daň, kterou platíme za stav životního prostředí.

Článek

Bohužel ne vždy se její projevy omezují na občasné kýchnutí. Potom je návštěva lékaře a často i okamžité zahájení léčby nezbytné. Považujeme za samozřejmost, že se od ošetřujícího lékaře dozvíme větší podrobnosti o příčině onemocnění, způsobu léčby a informace o lécích, které nám předepsal. Někdy ale pacienti neodcházejí z ordinace zcela uspokojeni, odpovědi jim nestačí a chtějí vědět víc.

Aktuální informace www.alergie.cz

Řešení, které může zvídavým pacientům pomoci, je vzdělávací program Alergie - on-line. Prostřednictvím internetových stránek nabízí laické i odborné veřejnosti informace jasnou a srozumitelnou formou.

Kromě základních informací, jako je aktuální pylové zpravodajství, pylový kalendář, slovníček pojmů či typy alergií a alergenů, zde najde uživatel také vybrané zprávy, dočte se o způsobech vyšetření a průběhu léčby jednotlivých alergických onemocnění. V neposlední řadě může u odkazu "Ptejte se lékaře" zeptat se na vše, co ho zajímá a dotaz poslat odborníkovi.

Cílem tohoto programu není nutit pacienta k tomu, aby byl sám sobě lékařem a ignoroval návštěvy i konzultace u odborníka. Jde především o to, aby dostatek vědomostí měli všichni, kterých se problematika týká. Umožní také doplnit informace, které už od lékaře máme, a navíc získáme aktuální zprávy o alergiích a jejich léčbě.

Reklama

Související témata:

Související články

Sexuální znaky a symboly

Možná si ještě vzpomínáte na starý vtip, ve kterém manželka vysokého stranického funkcionáře oznamuje na gynekologii, že musí i šestkrát denně umývat pánské...

Jak si poradit se zimní únavou

Víc než třetina amerických rodin má doma speciální intenzivní lampu. Obvykle v ložnici nebo v koupelně. Nejde však o pouhou módu, jak by se mohlo zdát.

Výběr článků

Načítám