Hlavní obsah

Američanka porodila dvoje jednovaječná dvojčata najednou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Dvanáct let čekala sedmatřicetiletá LeAnn Beloyanová na mateřství, než se jí poštěstilo. V červnu se stala maminkou hned dvou dvojčátek, oboje jsou jednovaječná. Podle lékařů je šance na porod páru dvojčat jen jedna ku osmi až pětadvaceti miliónům. Informovala o tom v pondělí americká média.

Článek

LeAnn se s manželem Stephenem snažila o dítě dlouho. Když LeAnn uměle otěhotněla, lékaři zjistili, že čeká dvě jednovaječná dvojčata. "Měli jsme šílenou radost, ale zároveň jsme se obávali, jak to zvládneme," přiznal devětatřicetiletý tatínek.

Miminka se narodila císařským řezem 7. června na klinice v New Jersey. Na svět přišla v minutových intervalech. Dostala jména Lauren, Sarah, Benjamin a Samuel.

Osmitýdenní dvojčata se nyní těší celkem dobrému zdraví. Lauren a Benjamin opustili nemocnici o víkendu, zatímco další dvě děti zůstanou v péči lékařů kvůli drobným problémům spojeným s předčasným narozením. Při porodu miminka vážila od 900 gramů do 1,2 kilogramu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám