Hlavní obsah

Co všechno negativně ovlivňuje sexuální apetit žen

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výkyvy nálad a chuti na sex bývají u žen poměrně časté. Pokud podobný stav ženu ani jejího partnera nijak významně neobtěžuje, není co řešit. Pokud si ale partner začne nenápadně stěžovat na nedostatek sexu, je lepší zpozornět a zjistit, co by za ženiným nezájmem mohlo stát. Pro klid obou partnerů je vhodné to řešit co nejdříve.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Speciálně u žen platí, že za sníženou chutí na sex nemusí stát jen jediný problém, mnohdy jde o komplexní záležitost, popisuje pro server Woman’s Day klinická psycholožka Megan Flemingová.

Jak znovu nabudit svůj sexuální život a zlepšit vztah jako takový?

Podívejte se do lékárničky 

Odpověď na snížené libido se často ukrývá, obrazně řečeno, v lékárničce. „Mnohé léky totiž jako vedlejší efekt snižují sexuální apetit,” potvrzuje Ghodsiová. Výraznou skupinou podle ní mohou být například různá antidepresiva, stejně tak ale i hormonální antikoncepce.

Zaměřte se na pohyb 

Nedostatek pohybu se mnohdy odráží na tom, jak jsou ženy spokojeny se svým tělem. Jejich hodnocení se následně promítá i v ložnici.

„Pokud se jednoduše necítíte v pohodě sama se sebou, nebudete se cítit v pohodě ani ohledně vlastní nahoty,” popisuje gynekoložka. Sázka na pohyb je proto nejlepším řešením, jak uspokojit sama sebe, a to v mnoha ohledech.

Pozor na bolest

Jakákoli bolestivost při sexu je jasnou příčinou toho, proč u žen mnohdy klesá chuť na sex.

„Je jednoduše těžké toužit po něčem, co nám přináší bolest a utrpení,” vysvětluje Flemingová. U mnohých žen může být podle ní na vině například vaginální suchost. Nabízí se tak používání lubrikačního gelu. Pokud ani to nepomůže, je vhodná návštěva gynekologa.

Omezte alkohol 

Zvýšená konzumace alkoholu může mít podle mnohých odborníků výrazný vliv na sexuální život. Občasná sklenička vína navečer by neměla příliš uškodit, pokud se z toho však nestane pravidlo a množství se nebude násobit.

Naučte se relaxovat 

Velkým nepřítelem sexuálního života je stres. Čím více člověka ovlivňuje, navíc ve chvílích, kdy je třeba řešit několik věcí najednou, je sex to poslední, na co zbývají myšlenky i čas.

Nejlepším způsobem, jak to změnit, je najít si přes velké vytížení čas sama pro sebe a naučit se relaxovat. A je jedno, jakým způsobem – někomu pomůže běh, jinou ženu uspokojí například pletení nebo sledování seriálu v teple domova.

Naplánujte si rande 

Čas společně strávený s partnerem je v mnoha vztazích stále vzácnější. Důležité je, aby se ze vztahu nestala rutina a partneři nepodlehli pocitu, že je jejich svazek samozřejmostí. Právě v takových chvílích pak klesá i chuť na sex. Jak to napravit?

Jednoduše, vyhradit si čas jeden pro druhého, ať se děje, co se děje. Pokud to jinak nejde, je dobré si stanovit pevný termín – a to pro společnou večeři, ale klidně i večer vyhrazený sexu, pokud jsou oba partneři jinak velmi vytíženi.

„Pokud si naplánujete společně strávený čas, budete se mít na co těšit,” tvrdí Flemingová. Už jen samotné očekávání společně stráveného času dokáže se sexuální touhou doslova divy.

Nebojte se nového 

Dalším nepřítelem sexuálního života je rutina. I s tou se dá ale rychle „zatočit”, stačí do milostného života zařadit něco nového – pozici, sexuální hračky nebo nové místo k milování.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám