Hlavní obsah

Na co všechno byste se měli připravit, pokud přemýšlíte o nevěře

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nevěra v mnohých jedincích probouzí vzrušení a v podstatě vše, co prožívali na začátku vztahu se svými dlouhodobými partnery. Ačkoliv život s nimi není špatný, chybějící vzrušení a tolik opěvované napětí je přece jenom lákavější. Jenže nevěra není jen o nově získaném vzrušení, mění v životě nevěrníka mnohem více věcí. A nejde jen o pozitivní věci. Podívejte se s námi, jak moc nás a naše vztahy nevěra poznamená.

Foto: Profimedia.cz

Nevěra není jen o nově získaném vzrušení, mění v životě nevěrníka mnohem více věcí.

Článek

Ztratíte důvěryhodnost

I když se budete snažit sebevíc věci kolem svého nového románku tajit, přijde okamžik, kdy si lidé všimnou, že se s vámi něco děje, a začnou se o vás mnohem víc zajímat. Snáze tak váš románek odhalí, o čemž vy zřejmě nebudete mít vůbec tušení.

Váš kredit důvěryhodnosti tak bude rázem pryč a za vašimi zády se začne rozehrávat něco, co vás z dlouhodobého hlediska může i po profesní stránce významně poškodit.

„Lidé si tyto informace nenechávají pro sebe a v době sociálních sítí se všechny tyto informace mnohem rychleji šíří,“ upozorňuje na svém blogu koučka Karen Finnová.

Výčitky a pocit viny

Pokud váš dlouhodobý vztah neměl žádné větší trhliny, i vás časem doženou vlastní výčitky.

„Pocit viny pak sehrává velmi důležitou roli nejen ve vašich vztazích a chování, ale i ve vaší kariéře a dalších oblastech života. Je to něco, co vás ve všech směrech v podstatě zastaví,“ varuje odbornice.

Ztratíte svou pozici ve vztahu i v rodině

Jakmile dojde k provalení nevěry, bez ohledu na to, z jakého důvodu jste podváděli a jak moc se budete následně kát, vždy budete tím, kdo podváděl. Vaše pozice ve vztahu tak ztratí na důvěryhodnosti i důležitosti.

Pokud budou navíc ve vztahu i děti, pamatujte na to, že i u nich velmi významně klesnete na ceně. Zároveň tak negativně poznamenáte i jejich budoucí vztahy a velmi snadno se může stát, že vás i po mnoha letech obviní ze své vlastní špatné volby či nenaplněných životů.

Ať uděláte, co uděláte, vše bude zpochybňováno

I když vám partner odpustí a vezme vás na milost, váš vztah už nikdy nebude jako předtím. Obnovení důvěry může trvat i roky. I když se tedy budete opravdu snažit, je pravděpodobné, že druhý bude stále na pochybách. Život pod drobnohledem je přitom nesmírně ubíjející a ne každý to zvládne delší čas vydržet.

„Pokud vám dá druhý ještě šanci, pak vězte, že to pro vás bude z pohledu svobodomyslnosti velmi bolestné. Připravte se na to, že budete muset neustále pokorně odpovídat na nejrůznější otázky a v podstatě rozsáhle zdůvodňovat každý svůj krok,“ uzavírá odbornice.

Anketa

Co vás nejvíce láká na nevěře?
Vzrušení
8,1 %
Vzrušení a lepší sex
16,4 %
Více sexu
6,1 %
Sexuální hrátky, které mi protějšek nedopřeje
46,5 %
Lichotky a zájem
12 %
Touha poznat nepoznané
7,7 %
Lovení
3,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2517 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám