Hlavní obsah

Pět málo známých erotogenních zón, které zvýší vaše potěšení

Novinky, lin

Rty, bradavky či vnitřní strana stehen. To všechno jsou erotogenní zóny, které s největší mírou pravděpodobnosti dobře znáte. Věděli jste ale, že sexuálního požitku můžete dosáhnout i díky stimulaci dlaně či zadní strany krku?

Foto: Profimedia.cz

Nebojte se prozkoumat nové erotogenní zóny.

Článek

Proč jsou vlastně erotogenní zóny o tolik více vzrušující než ostatní části těla? „Může za to vysoká koncentrace nervových zakončení a tloušťka kůže, která je na daných místech oproti zbytku těla daleko tenčí,“ říká doktorka Sherry A. Rossová pro Health a dodává, že velkou roli hraje i mozek.

„Pokud váš expřítel v minulosti věnoval určité erotogenní zóně nadměrnou pozornost a vám se to líbilo, je vysoce pravděpodobné, že tyto pocity si mozek zapamatuje a bude jich chtít dosáhnout i s dalším partnerem,“ říká odbornice. Jaké další erotogenní zóny můžete s partnerem prozkoumat?

Místo za uchem

Ušní lalůček je místo, které je známé svými elektrizujícími účinky a často mu lidé věnují pozornost při předehře. Stejně erotogenní je ale i místo za ušním lalůčkem. „Místo za uchem je vysoce podceňované. Kůže je tam přitom extrémně tenká a má vysoce erotogenní potenciál,“ říká Rossová.

Dlaně

„Držením se za ruce posilujete nejen intimitu, ale také vzájemné spojení,“ říká sexuoložka Jenni Skylerová a dodává, že zejména centrum dlaně je místem, kde se setkávají nervy, a proto je tak citlivé a ideální k masáži či jinému typu laskání.

Okraj vaginálního otvoru

Studie z roku 2014, kterou uveřejnil časopis Journal of Sexual Medicine, uvedla, že jednou z nejcitlivějších ženských zón je okraj vaginálního otvoru. Naveďte proto svého partnera, aby tuto část prozkoumal. Ve jménu potěšení i vědy!

Zadní část krku

Přední strana krku přímo vybízí k intenzivním polibkům. Věděli jste ale, že i zadní část krku je vnímána jako erotogenní zóna, kterou byste při svých hrátkách neměli vynechat? Překvapte partnera drobnými polibky pod linií vlasů směřujícími až k ramenům a uvidíte, že ho to rozhodně nenechá chladným.

Plosky nohou

Chodidla v sobě skrývají neuvěřitelné množství nervových zakončení, a proto také patří k nejcitlivějším částem těla. Podle zásad reflexologie navíc obsahují plosky tlakové body, které odpovídají různým oblastem těla a mohou tak vést k jejich vzrušení. Ozvláštněte svůj sexuální život a nahraďte svou klasickou předehru masírováním končetin pomocí esenciálního oleje. Uvidíte, že to partner či partnerka ocení.

Reklama

Související témata:

Související články

Šest největších mýtů o bisexualitě

Bisexuálem se označuje ten, koho přitahují muži i ženy současně. Zatímco u někoho se může jednat o pouhý výstřelek a touhu po experimentování, pro jiné je to...

Výběr článků

Načítám