Hlavní obsah

Zabijáci sexu aneb Šest věcí, které nesmí do vaší ložnice

Novinky, lin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V dnešní uspěchané době má spousta párů tendenci si nosit práci nejen domů, ale dokonce i do své ložnice. V praxi to pak vypadá tak, že romantické chvilky nahradí notebook a jiné elektronické přístroje, které škodí nejen zdraví, ale také vztahu. Jaké další věci by měly mít do ložnice vstup zakázán?

Foto: Profimedia.cz

Práce do ložnice nepatří.

Článek

1. Povinnosti všedního dne

Je zřejmé, že páry musí diskutovat o logistice dne. Kdo vyzvedne děti ze školy, kdo dojde na nákup nebo kdo půjde se psem ven, to vše je samozřejmě důležité probrat, ale zkuste si tato témata nechat mimo postel.

Denní úkoly totiž dokážou zabít jakoukoli chvilku romantiky, a navíc budete muset zapojit mozkové závity, a tím pádem se vám bude hůře usínat.

2. Telefon

Podle nedávné studie téměř tři čtvrtiny Američanů, kteří žijí v manželství, přiznávají, že si nosí svůj smartphone do postele. Tento nezdravý návyk často může za neuspokojivý sexuální život, neboť člověk, který s telefonem pracuje, svého partnera obvykle nevnímá.

Udělejte si z ložnice oázu klidu, pořiďte si klasický budík a nechte telefon za zavřenými dveřmi ložnice. Uvidíte, že nebudete litovat.

3. Děti a pes

Tento bod se samozřejmě nevztahuje na malé děti, které ještě potřebují neustálou péči. Pokud ale už odrostly a nepotřebují nutně vaši přítomnost, naučte je spát ve svém vlastním pokoji a udělejte z ložnice tak trochu tajemnou komnatu.

To samé platí pro vaše domácí mazlíčky, kteří rovněž na sexuální chvilce dvakrát nepřidají, a navíc dokážou vaši ložnici pořádně zamazat.

4. Nepořádek

Špinavé ponožky, odložené kabelky a věci, na které jinde nezbylo místo. „Nepořádek zabíjí intimitu,” říká terapeut Kurt Smith pro Huffington Post. Ujistěte se proto, že je vaše ložnice alespoň lehce poklizená, abyste se cítila nejen vy, ale i váš partner uvolněně.

5. Televize

Ačkoli se televize může jevit zpočátku jako dobrý nápad, věřte, že tomu tak není. Ložnice by se nikdy neměla stát druhým obývacím pokojem - ať už pro vás či vaše děti.

6. Práce

Jak už jsme zmiňovali, práce a postel jsou dvě věci, které se nemají dávat dohromady.

„Ložnice by měla být vaším místem úniku. Místem, kterému se vyhýbá stres i nepohoda,” radí terapeutka Danielle Keplerová. Naučte se proto oddělovat pracovní povinnosti od domácí pohody. Uvidíte, že se doma budete cítit více odpočatě a v práci budete více produktivní.

Reklama

Výběr článků

Načítám