Hlavní obsah

Jak najít svou spřízněnou duši

Novinky, bok

Hledání a volba ideálního partnera pro život patří mezi důležité životní okamžiky. Existuje ale opravdu někdo, kdo by se dal nazvat naší spřízněnou duší, a pokud ano, jak ho najít? V době internetových seznamek existuje nespočet možností.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

V dřívějších dobách často zmiňovaná věta, že „ti nejlepší muži už jsou dávno zadaní”, už v dnešní době příliš neplatí. Už dlouho se svobodná žena nemusí poohlížet jen ve svém blízkém okolí, rodné vesnici či městě, sociální skupině.

S nástupem internetu a různých seznamek se hledání potenciálního partnera rozrostlo na téměř nekonečné možnosti. Stačí dát si pozor na některé aspekty, aby vše vyšlo podle vašich představ. Server magazínu Yourtango přinesl některé z nich.

Pozor na vlastní ego 

Jak bylo zmíněno, internet nabízí mnohem širší pole k seznámení. Možností, že narazíte na toho pravého, či chcete-li pro vás vhodného, se tak významně zvyšují. Jenže to může mít i stinnou stránku. Čím více zájemců o schůzku, tím více roste lidské ego. Z hledání jediného kvalitního partnera se tak může stát lehce závislost v podobě navazování stále nových a nových „virtuálních” vztahů.

Pozor na negativitu okolí 

Při volbě vhodného partnera, i když je to přes internet, je vhodné mít okolo sebe někoho, kdo vás bude podporovat. Tzv. negativisté, které v ničem okolo sebe nevidí nic dobrého, a to i ve vztazích, a jen kritizují, umí mnohdy doslova otrávit mysl a jejich negativita se pak snadno přenese i na vás.

Ujistěte se, že víte, co chcete

Zaměřit se na muže jen proto, že je krásný a na první pohled přitažlivý, je sice svůdné, ale ne vždy to dopadá dobře. I proto je vhodné, nejlépe ještě předtím, než vůbec nějakou seznamku navštívíte, sepsat si několik základních bodů, co očekáváte nejen od potenciálního partnera, ale i od možného společného života. Vyhnete se tak zbytečnému zklamání.

Věřte, že toho pravého najdete 

Pochyby o tom, zda někdo dokonalý právě pro vás někde existuje, zda ho najdete, zda budete i vy pro něj ta pravá, to jsou jen některé z mnoha myšlenek, které se vám mohou honit v hlavě. A upřímně, mnohdy jsou i důvodem toho, že jste stále single.

Zapomeňte na ně a zaměřte se jen na samotné hledání. A věřte, že si zasloužíte ideální vztah plný porozumění a lásky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám