Hlavní obsah

O čem sníme aneb Nejčastější sexuální fantazie

Novinky, lin

Zdravý sexuální život patří mezi základní stavební kameny každého vztahu. Lidé se ale často stydí svěřit se svými sexuálními fantaziemi svému protějšku, protože se bojí nepochopení a pocitu zahanbení. To je ale škoda. Sexuální terapeuti po celém světě se totiž shodují, že i nevšední erotické fantazie jsou zcela přirozené a nejsou zdaleka tak výjimečné. Přečtěte si pět nejčastějších.

Foto: Profimedia.cz

Láká vás v sexu dominance? Pořiďte si pouta.

Článek

1. Sex ve třech

„Jedna z nejčastějších sexuálních fantazií je trojka neboli sex ve třech. Součástí této fantazie je samozřejmě experimentování, ale také smyslové přetížení v podobě propojování různých částí těl tří lidí,” říká sexuální terapeutka Vanessa Marinová pro Huffington Post.

2. Nadřízenost a podřízenost

Mezi další nejběžnější sexuální fantazie patří ty, jež v sobě nějakým způsobem zahrnují prvky nadřazenosti či podřazenosti. Většinou mají muži zájem zaujímat dominantní postavení a ženy naopak submisivní, ale není to pravidlem.

Některé ženy také mohou mít touhu ovládat své partnery, podobně někteří muži mohou chtít být ovládáni. Přitažlivost této představy spočívá v tom, že je jeden z partnerů vydán tomu druhému na milost a nemilost. Nejčastěji se pak při sexu používají pomůcky, jako jsou pouta či různé druhy provazů.

3. Hra nohou

Tzv. foot fetiš je v oblibě - mnoho lidí láká představa, že si různě hrají s partnerovými chodidly. Ať už se jedná o lehké dotýkání, líbání či intimnější záležitosti, rozhodně se jedná o velmi dobře přijímanou sexuální fantazii, kterou partnera dost možná i příjemně překvapíte.

4. Sex s osobou stejného pohlaví

Tato představa se zdaleka netýká jen homosexuálů a bisexuálů. Spoustě lidí připadá představa sexu s osobou stejného pohlaví přitažlivá, a to i přes to, že vědí, že jsou heterosexuálové. U žen se například tato fantazie často vysvětluje tím, že se jedná o přetransformovanou potřebu po porozumění, pohlazení a lásce.

5. Dívání se na partnera, jak si užívá s někým jiným

Někteří lidé si rádi představují, že se dívají na to, jak si jejich partner či partnerka užívají s někým jiným. Jedná se o představu, která není lehce splnitelná, neboť v ní hraje důležitou roli žárlivost a partnerova ochota k tomu užít si s někým jiným.

Reklama

Výběr článků

Načítám