Hlavní obsah

Kvality, které dělají z muže ideálního partnera pro život

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Najít vhodného partnera pro život je snem každé ženy. Pokud bude mít určité kvality navíc, tím lépe. Jaké to ale jsou? A jak si představit ideálního muže?

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Každá žena má trochu jiné představy o tom, jak by měl její vysněný partner nejen vypadat, ale také jakými kvalitami by měl oplývat. Určit proto jediný vzorec, jak takového muže poznat, je téměř nemožné.

Jelikož ale i v moderní době po téměř nedosažitelném ideálu ženy nadále touží, odborníci z celého světa dlouhé roky studují a hledají, jak by se mohl leckterý muž k onomu bodu alespoň co nejvíce přiblížit.

Jak vědci tvrdí, určitý výsledek nalezli. Pokud muž disponuje specifickými vlastnostmi, které přinesl na svých stránkách server Independent, měla by si žena takového partnera hýčkat a rozhodně ho nenechat za žádnou cenu odejít. Právě on totiž bude nejblíže onomu bájnému ideálu.

Je chytrý 

Chytrost není vše, pokud jí ovšem muž disponuje, je daleko pravděpodobnější, že bude ve vztahu věrnější než jeho méně vzdělaní vrstevníci, tvrdí odborníci z finské Hanken School of Economics. Zároveň dodávají, že inteligentnější muži se častěji žení a v manželství vytrvají.

Umí ženu rozesmát 

Najít do života někoho, s kým se můžete od srdce zasmát, je zásadní. A je jedno, že ostatní váš či jeho smysl pro humor nesdílejí. Jedna blíže nespecifikovaná studie pak tvrdí, že muži s dobrým smyslem pro humor jsou výrazně úspěšnější při hledání partnerky.

Umí ženu podpořit 

Umět podpořit jeden druhého je dalším bodem, který může výrazně zkvalitnit partnerský vztah. Podpora a názor partnera či manžela jsou u mnoha žen tím nejdůležitějším faktorem, který má výrazný vliv na jejich rozhodnutí.

Je citově vyzrálý a inteligentní 

V partnerských vztazích jsou to z velké většiny ženy, které umí projevit, a také velmi často projevují své emoce. Pro kvalitu vztahu jako takového je ale mnohem prospěšnější, když určitou úrovní emoční inteligence a schopností emočního projevu oplývá i muž.

Respektuje názor partnerky a umí ji vyslechnout 

Umět ve vztahu vyjádřit svůj názor je stejně důležité, jako respektovat názor toho druhého. Někteří muži bohužel druhou z vlastností často nedisponují, což jejich hodnotu do budoucího vztahu zbytečně snižuje.

Sdílí stejné hodnoty 

I další z důležitých kvalit lze podpořit výsledky mnoha provedených studií. Mít podobný názor na život a sdílet stejné či podobné životní hodnoty s partnerkou je jedním z bodů, který může přispět k celkové kvalitě, a především pevnosti vztahu.

Jak odborníci dodávají, čím podobnější osobnosti partneři jsou, o to větší mají šanci, že budou případné vztahové potíže řešit podobným způsobem (v pozitivním významu).

Na druhou stranu to ale samozřejmě neznamená, že muž není partner vhodný pro život jen proto, že se v něčem se ženou neshodne. I rozdílnost se v určité míře ve vztahu cení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám