Hlavní obsah

Tajemství stashingu aneb Proč vás partner nikdy nepředstaví svým přátelům a rodině

Zvládat randění a vztahy je dnes stejné jako kličkování minovým polem, a to především kvůli novým vzorcům chování, kam se řadí i tzv. stashing. Tedy stav, kdy vás partner odmítá představovat svým nejbližším. A to přesto, že on sám se s vaší rodinou i přáteli zná.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Jedná se o stav, kdy vy přijímáte někoho jako součást svého života, avšak on vás obrazně řečeno do svého světa nechce vpustit. Pravděpodobně si tak s vámi jen zahrává a nepočítá s vámi v dlouhodobé perspektivě,” vysvětluje deníku Daily Mail odbornice na randění a seznamování Jo Hemmingsová.

Samozřejmě existují situace, kdy má tajnůstkaření v tomto směru své opodstatněné důvody, ale vždy je lepší se na to druhého přímo zeptat.

„Pokud bude tvrdit něco ve smyslu, že jeho kamarádi jsou divní, nebo že je určitě nebudete mít ráda, pak určitě neustupujte a chtějte poznat alespoň někoho z jeho blízkých. Když se tak nestane, pak je zřejmě něco v nepořádku,” dodává Hemmingsová.

Slovníček nových termínů v randění
Ghosting (z anglického slova ghost „duch“) - popisuje to, když bývalý partner znenadání a bez vysvětlení přeruší veškerý kontakt s blízkou osobou.
Breadcrumbing (v překladu „drobení chleba“) - stav, kdy jedinec s druhým flirtuje skrze sms zprávy, ale ve skutečnosti o setkání s ním nemá zájem.
Slow fade (dá se přeložit jako „pomalé blednutí“) - jev, kdy jedinec, který není připraven vstoupit do vážnějšího vztahu, s druhým pomalu omezuje kontakt, až vztah sám o sobě vyhasne.
Shipping (překlad se může blížit českému „upevňování“) - když se lidé z okolí snaží upevnit vztah páru, na kterém jim záleží.
Catch and release (v překladu „chyť a pusť“) -  když se jedinec vyloženě vyžívá v lovení potenciálních partnerů a jakmile je uloví, ztrácí o ně zájem.
Benching (z anglického slova bench - lavice) - když si jedinec není jistý tím druhým a místo toho, aby vztah s ním ukončil, nechává si otevřená vrátka. Druhý se tak ocitá na tzv. čekací lavici, ovšem nikdy není jistota, že na ní nesedí sám.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám