Hlavní obsah

Moderní seznamovací taktika? Lidé se vídají s více partnery najednou

Novinky, bok

Moderní doba s sebou přináší mnohé změny a inovace, a to i v oblasti vztahů. Už dávno neplatí, že člověk, se kterým se občas scházíte, je automaticky vaším oficiálním partnerem. Jak s oblibou tvrdí mladá generace, podobně vídat se můžete i s více lidmi najednou, což potvrzuje i nejnovější studie.

Foto: Profimedia.cz

Nový trend v seznamování je od klasického způsobu randění rodičů a prarodičů velmi vzdálen.

Článek

Mladý člověk, který se pojem 'vídat se s někým' bude snažit vysvětlit svým rodičům, bude jen důkazem toho, jak se pravidla seznamování a randění během několika posledních desetiletí změnila.

Jednoduché řešení, které dříve zahrnovalo společnou večeři a návštěvu kina, po kterých se z dvojice automaticky stal přítel a přítelkyně, už tak nějak neplatí.

Moderní je nejprve se s někým 'vídat', často i s více lidmi najednou, cituje server Independent. O jak velký trend jde, to odhalila nová studie, která tvrdí, že v současné době je běžné vídat se až se šesti lidmi najednou.

Za předpokladu, že jedinec nechodí na rande každou noc v týdnu, lze ovšem usuzovat, že dvě schůzky se stejným člověkem mohou mít poměrně velký rozptyl.

Udržet si otevřené možnosti

Výsledky studie, kterou provedla on-line seznamka eHarmony Australia, posiluje myšlenku, že se lidé v současné společnosti obávají zavázat se napevno jedné osobě, a možná i proto si nechávají otevřené možnosti.

A když se některý z potenciálních partnerů přestane dotyčnému zamlouvat? Jednoduše s ním přeruší kontakt a je vše vyřešeno. Je to jednodušší než následně složitě vysvětlovat, proč a z jakého důvodu tak najednou ztratil onen člověk zájem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám