Hlavní obsah

Hudba může nabudit sexuální libido

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milujete hudbu a při intimních okamžicích si rádi pustíte své oblíbené album? Dobře děláte. Podle sexuologů totiž správně zvolená hudba umí nabudit sexuální libido a navnadit k intimním hrátkám v ložnici.

Foto: Profimedia.cz

Neurologové radí k postelovým hrátkám zapnout rytmickou hudbu.

Článek

Globální server streamování hudby Deezer zkoumal vliv hudby na náš sexuální život. Průzkum zjistil, že správně zvolená hudba dokáže navodit atmosféru. Více než polovině dotázaných lidí (55 %) umí dokonce zlepšit a zkvalitnit sexuální prožitek, napsal Dailymail.

Lidé si pouští hudbu hlavně v sobotu, v době volna, kdy se svému protějšku věnují ze všech dní v týdnu nejvíce, a to celých 96 procent respondentů. Téměř pětina lidí (19 %) uvedla, že je správně zvolená hudba vzrušuje, 17 procent respondentů přiznalo, že je zbavuje nervozity a trémy. Necelá šestina lidí (16 %) se nepřiklonila ani k jednomu z uvedených možností, zkrátka jen dodali, že hudba celkově zlepšuje sex jako takový.

Do ložnice basy

Neurologové říkají, že lze předem určit, který typ hudby je pro postelové hrátky nejideálnější. Podle nich je naše tělo fyziologicky nastaveno spíše na hlubší basové zvuky, protože se jim naše uši lépe přizpůsobí, více je vnímají a člověk se snáze přizpůsobí rytmu. Důležité jsou také vibrace, které basy vydávají, ty vnímají především ženy, které jsou obecně na takové podněty citlivější.

Odborníci zjistili, že někteří lidé mají tak intenzivní fyzickou reakci na hudbu, která vytváří pocit rozkoše. Takový pocit je podle nich srovnatelný například s orgasmem, s ohledem na stejné fyzické projevy těla, jako je například třes, pocení, vzrušení a zvýšená tepová frekvence.

Hudba zlepšuje paměť

Není překvapením, že hudba má daleko více pozitiv než jen to, že dokáže navodit atmosféru k milování. Funguje také jako skvělý posilovač paměti. A to například tehdy, pokud slyšíte písničku, která se pojí s některým z vašich životních období. Většinou si rychle vybavíte, moment, pocit i okamžik, ke kterému se pojí.

Pro mnohé je hudba také způsobem, jak se vrátit do minulosti, nejčastěji pak mládí, se kterým jsou spjaté nejrůznější hudební styly i interpreti.

Síla hudby

Francouzští vědci v jedné ze studií zjistili, že ženy, které poslouchají převážně romantickou hudbu, daleko pravděpodobněji na požádání poskytnou protějšku své telefonní číslo.

Nejsvůdnější písní na seznamu je podle dotázaných Let´s Get in On od Marvin Gaye. Hned za tímto songem následuje Rihanna se skladbou Skin a rapper Lil Wayne se skladbou Lollipop.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám