Hlavní obsah

Šest věcí, které mohou znamenat víc než slova „miluji tě”

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dávat najevo své city a říkat nahlas „miluji tě”, není pro mnohé z nás nic jednoduchého, zvlášť se to od nás očekává. Svou lásku ale můžeme dát najevo i svými činy, které v konečném důsledku mohou znamenat mnohem víc než slova. Což potvrzuje i na svém blogu psychoterapeutka Tamara Masonová. Podívejte se tak s námi na nejlepší způsoby, jak dát najevo svou lásku jinak než slovy.

Foto: Profimedia.cz

Dotek je v partnerském životě velmi důležitý.

Článek

Sdílení činností v domácnosti

Všichni jsme velmi vytížení a z celotýdenního shonu unavení a vyčerpaní, přesto to v mnoha domácnostech funguje tak, že veškeré činnosti a organizace visí jen na jednom členovi, což je samozřejmě špatně. Společné sdílení zajištění chodu domácnosti je velmi důležité pro celkovou harmonii ve vztahu a může velmi dobře zafungovat i jako to nejlepší afrodiziakum. Pokud vám tedy záleží na tom druhém, nenechávejte vše na něm, sdílejte s ním i jinak neoblíbené činnosti.

Projev uznání

Lidé často čas strávený s partnerem považují za samozřejmost. Stejně tak činnosti, které k rodinnému životu patří. Ve skutečnosti ale nic není samozřejmé. Každý by se měl naučit radovat z toho, že může být s tím druhým a dávat mu najevo svou úctu a uznání.

Umění odpouštět

Všichni děláme chyby, a pokud už chceme s druhým být, pak se musíme naučit odpouštět, a to se vším všudy, a tedy nikdy v budoucnosti se k nim vracet ve formě výčitek a připomínání vzájemných křivd.

Dotýkání se

Dotek je v partnerském životě velmi důležitý. Mnohdy mnohem víc než slova. A nejde jen o intimitu během milování. Velmi důležité je dlouhé objetí, pohlazení, ale i vzít druhého jen tak za ruku během běžného dne, natož v okamžicích smutku a stresových událostí.

Společný čas

Každý pár by si měl nalézt alespoň jeden okamžik v týdnu, kdy budou partneři jen spolu, bez dětí či společných přátel. Nemusí jít přitom o nic velkého. Někdy postačí společná večeře, jindy společný čas strávený u filmu, společná procházka nebo společné vaření či mytí nádobí. Cokoliv, co vám umožní být jen spolu, bez dalších svědků.

Myšlení na druhého

Není nic hezčího, když tomu druhému dáte každý den alespoň drobností najevo, že jste si v tom shonu na něj vzpomněli. A je jedno, zda mu pošlete pouhou sms zprávu, jak se má, jaký má den, anebo mu k večeři uděláte, co má rád.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám