Hlavní obsah

Vztahům prospívá, když si muž jednou do týdne zajde na pivo

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Češi pivo milují, což potvrzují především jeho vysokou spotřebou, ale také tím, jak moc tento zlatavý mok ovlivňuje jejich životy. Prohlášení „Jdu na jedno” u nás doslova zlidovělo. Každý hned ví, o co se jedná a kam dotyčný míří. Dokonce i ženy jsou v tomto směru k mužům shovívavé a návštěvy v hospůdkách jim v určitém množství tolerují. Dokonce si myslí, že se to na jejich vztazích pozitivně odráží.

Foto: Profimedia.cz

„Jdu na jedno.” Toto oznámení u nás doslova zlidovělo.

Článek

V nedávném průzkumu značky Gambrinus se více než polovina žen přiznala, že jim vůbec nevadí, když si jejich partner zajde jednou v týdnu s kamarády na pivo, 30 % z nich nevnímá jako problém ani dvě návštěvy hospody za týden.

Většina žen (85 %) si totiž uvědomuje, že zakazovat partnerovi, aby si občas zašel na pivo, může vztahu spíše uškodit. Naopak, pokud jim v tom nebudou bránit, jejich vztah bude pohodovější a stabilnější.

Vše je tedy o domluvě a schopnosti najít řešení ke spokojenosti obou pohlaví. „Pomyslným vrcholem partnerské diplomacie je stav, když si muž tu a tam zajde na jedno i se svou partnerkou,“ potvrzuje psycholog a specialista na partnerské vztahy Petr Šmolka.

Z průzkumu dále vyplynulo, že zajít si jednou týdně na pivo s přáteli může mít i mnohem větší rozměr. U 68 % žen totiž ztrácejí muži na atraktivitě, pokud rezignují na své koníčky a přátele.

„Je to logické. Pokud pomineme fakt, že ženy nemají rády, když je na nich muž přespříliš závislý, tak chození na pivo má i sociální aspekt. Jde tedy i o udržování sociálních vazeb, což se následně odráží i ve vztazích,” dodává Šmolka.

Nic se ale nemá přehánět. Pokud je muž v hospodě třikrát týdně, nebo dokonce častěji, tak to neprospívá vztahu, přátelství ani jeho zdraví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám